Instagram’da yeni özellik! Yapay zeka teknolojisiyle gelen güncelleme sevindirdi

Instagram’da yeni özellik! Yapay zeka teknolojisiyle gelen güncelleme sevindirdi

Dünya’nın en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından biri olan Instagram, yeni yapay zeka özelliğiyle kullanıcılarını heyecanlandırdı! O özellik ve detayları ise haberimizde…

1 milyardan fazla kullanıcı sayısına sahip, dünyanın en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından biri olan Instagram, duyurduğu son özelliği ile kullanıcılarına eşsiz deneyimler sunmaya devam ediyor.

Şirket, kullanıcılarına eğlenceli bir deneyim sunmak adına çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda tasarlanan yapay zeka destekli yeni araç ‘’backdrop’’, bazı kullanıcıların kullanımına da sunuldu.

YENİ ÖZELLİK SADECE ‘’EĞLENCELİ’’

Instagram’ın bağlı olduğu şirket Meta’nın yapay zeka lideri Ahmad Al-Dahle, Meta’ya ait bir başka sosyal medya uygulaması olan Threads üzerinden bir video paylaşarak yeni özelliği tanıttı. Paylaşıma göre, Instagram’ın yeni ‘’backdrop’’ aracı, hikayeler için içerik yüklendiğinde ya da çekildiğinde ortaya çıkıyor.

Özellikle beraber, kullanıcıların ekranının üst kısmındaki mevcut simgeler arasında, metin veya müzik gibi, bir kişinin arkasında dikdörtgen bir çerçeve bulunan bir simgeyle temsil ediliyor. Kullanıcılar, yeni özelliği kullanmak için sadece bu simgeye tıklayarak resmin tüm arka planını yok edebiliyor ve ardında, damalı hale gelen arka plan üzerinde istediği şekilde tasarım yapabiliyor. Kullanıcıların yeni özellikle ilgili yorumu ise; ‘’Sadece eğleceli!’’

EKSTRA BİR DÜZENLEYİCİYE İHTİYAÇ DUYULMAYACAK

Instagram tanıttığı yeni özellik ile Photoshop gibi daha karmaşık programlara ihtiyaç duymadan kullanıcılarına farklı tasarım imkanları sunuyor. Fotoğraf ve video paylaşma platformlarının lideri olan Instagram’ın yeni özelliğini kullanan kullanıcıların hikayeleri, Instagram tarafından AI·Backdrop etiketi ile işaretlenecek.

Ayrıca, "deneyin" sticker'ı ve açıklamalar da tırnak içinde eklenecek. Yapay zeka tabanlı özelliklerin sosyal medya platformlarına egemen olmasıyla birlikte şirketler, kullanıcılarına en iyi ve eğlenceli deneyimi sunmak adına çalışmalarına devam ediyor. Instagram’ın son özelliği de kullanıcıların hem eğlenmesine hem de yaratıcı içerik üretmelerine katkı sunuyor.