Instagram'da Büyük Değişiklik! Instagram Hikayeler Kaldırılıyor Mu? Mayıs 2022 Güncellemesi

Instagram'da Büyük Değişiklik! Instagram Hikayeler Kaldırılıyor Mu? Mayıs 2022 Güncellemesi

Sosyal medya platformu denildiğinde belki de ilk akla gelen Instagram değişiklikler yapmaya devam ediyor. Peki; yeni güncelleme ile neler değişecek? Hikayeler kısmı ana akıştan kaldırılacak mı? Habere ilişkin detaylar gursesgazetesi.com'da...

Sosyal medya platformlarının başında yer alan ve tüm dünyanın kullanmakta olduğu Instagram, yeni güncellemeler ile uygulamayı dinamik tutmak ve kullanıcıların uygulama kullanımını kolaylaştırmak için yeni eklemeler ve çıkarmalar yapıyor. Özellikle ana akış ekranında sürekli olarak değişikliğe gidilmesi, aynı cihazlardan giriş yapılsa dahi farklı hesaplarda farklı ana akış ekranı arayüzü olması kullanıcıların son zamanlarda Instagram ile ilgili yaşadığı sorunların yalnızca bir kaçı olarak sosyal medyada yer almıştı. Android cihazlarda yaşanan kasma/ donma sorunları, kamera çözünürlük optimizasyonunun çalışmaması gibi sebepler kullanıcıların uygulamada daha az vakit geçirmesine sebep oluyordu. Kullanıcıların TikTok'ta daha çok vakit geçirmeye başladığını fark eden Instagram ise Reels adını verdiği video içerik kısmı ile kullanıcılarını elinde tutmayı başarmıştı.

Reels kısmı ile kullanıcılar, keşfet adı verilen kısımdan takip ettiği ya da etmediği milyonlarca hesabın reels videolarına kolayca erişebiliyor. Bu şekilde de Instagram sayfalarının kitleleri daha hızlı bir şekilde büyümeye başladı. Kullanıcıların kısa videolar hazırlayabildiği ve yayınlayabildiği reels kısmının kullanımının artması ile birlikte, hikaye izleme süreleri oldukça büyük bir azalma göstermişti. Ancak bugün sosyal medyada gündeme gelen iddialar; hikayeler kısmının Instagram ana akış ekranından kaldırılacağı yönünde. İddialara göre Instagram hikayelerine erişmek isteyen kullanıcılar için farklı çözüm yolları bulunmaya çalışılacak. Ancak Instagram, Reels kısmının daha ön planda olması ve daha stabil çalışması sayesinde kullanıcılarını elinde tutmayı planlıyor. Peki; Instagram hikayeler bölümü kaldırılıyor mu?

Instagram Hikayeler Kaldırılıyor Mu?

Sosyal medyada gündeme gelen iddialar; Instagram arayüzünün bütünüyle TikTok'a benzeyeceğini ve hikayeler kısmının ana akış ekranından kaldırılacağı yönünde. Güvenilir kaynakların ortaya attığı iddialara göre; Instagram ana ekranda post ve reels içerikleri yer alırken, hikayeler için ayrı bir kısım yapılacağı ya da bir kısayol hareketi ile hikayelere erişilebileceği gündeme getirildi. İddialar henüz sosyal medyada çok kısıtlı bir kesime ulaşabilmişken, Instagram'dan ilerleyen saat ya da günlerde bir açıklama veya duyuru yapılması ya da güncellemenin App Store ve Google Play Store'da belirli kullanıcılar için aktif hale gelmesi bekleniyor.