Instagram gönderi sabitleme nasıl yapılır?

Instagram gönderi sabitleme nasıl yapılır?

En fazla tercih edilen sosyal medya kanallarından birisi olan Instagram'a yeni özellikler gelmeye devam ediyor. Peki Instagram gönderi sabitleme nasıl yapılır?

En fazla tercih edilen sosyal medya kanallarından birisi olan Instagram'a yeni özellikler gelmeye devam ediyor. TikTok ile girdiği mecra rekabeti tüm hızıyla devam ederken Instagram yetkilileri uygulamaya yeni özellikler getirmeye devam ediyor. Yıllar içerisinde Instagram platformu fotoğraftan çok video platformuna doğru ilerlemeye devam ederken dikey videolar popülerlik elde etmeye devam ediyor.

Instagram CEO'su tarafından gelen açıklamalar ile birlikte profil ızgarasında gönderilerini sabitlemeyi gerçekleştirecek yeni özellik birçok hesaba geldi. Hesaplara profile gönderi sabitleme özelliğinin gelmesi sonrasında kullanıcılar özelliklerden haberi olmazken çoğu kullanıcı uygulamayı güncellemediği için yeni özellikleri test edemedi. Bu haberi okurken profilde gönderi sabitleme işlemi yapabileceğinizi hatırlatmak isteriz. Peki Instagram gönderi sabitleme nasıl yapılır? İşte detaylar..

INSTAGRAM'A GÖNDERİ SABİTLEME ÖZELLİĞİ GELDİ

Instagram yetkilileri yaptığı açıklamada, kullanıcıların belirli gönderileri fotoğraf ızgaralarının üzerinde profillerine sabitlemelerine olanak tanıyan yeni bir özelliği deniyor.

Özellik şimdilik birçok hesaba test amaçlı gönderilirken Haziran ayı itibari ile artık Türkiye'de kullanılabilir hale geldi. Bu özellik ile birlikte artık kullanıcılar profillerin deki istedikleri gönderileri sabitleyecek.

Meta'dan bir sözcü “İnsanların profillerinde gönderileri öne çıkarmasına olanak tanıyan yeni bir özelliği test ediyoruz” demişti. Yetkililer tarafından gelen açıklamalar bir bir gerçekleşmeye devam ederken artık Türk kullanıcılar gönderi sabitleme özelliği tam anlamıyla kullanabilecek.

Kullanıcılar profillerine belirli bir gönderiyi sabitleme yeteneği ile birlikte fotoğraf ızgaralarında daha aşağı bir yere gömülmüş olan favori gönderilerini vurgulayabilecek. Profillerinde en güncel ve sevdikleri görüntüleri sabitleyebilecek olan kullanıcılar şimdiden bu özelliği kullanmaya başladı.

INSTAGRAM GÖNDERİ SABİTLEME NASIL YAPILIR 2022?

Instagram'da gönderilerinizi sabitleyebilmeniz adına öncellikle uygulamanızın güncel olduğunu test etmemiz gerekecek.

img-8610.jpg

  • Telefonunuz Android ise Google Play Store ve iPhone ise App Store üzerinden "Instagram" aratarak uygulamanızın güncelliğini test edin. Güncel ise "Aç" güncel değilse "Güncelle" yazıları çıkacaktır.
  • Burada hazırlıklarımızı tamamladıysak profilimize girelim.
  • Beğendiğiniz bir gönderinin üzerine tıklayın.
  • Gönderinizin sağ üstünde yer alan üç noktalı simgeye tıklayın.
  • Açılır sekmede aşağıda alttan ikinci seçenekte "Profilinin başına tuttur" butonu yer alıyor. Buradan işlemleri yaparak profilinizin başına istediğiniz görüntüleri getirebilirsiniz.