Hyundai Fiyatlarında Değişikliğe Gitti! Hyundai Uçuşa Geçti!

Hyundai Fiyatlarında Değişikliğe Gitti! Hyundai Uçuşa Geçti!

Hyundai binek ve hafif ticari araç satışlarında değişikliğe gitti. Hyundai, geçen yılın ilk dört ayına göre artış gösterdi. Ayrıntılar gursesgazetesi.com'da...

Hyundai, 2022'de binek ve hafif ticari araç satışları geçen yılın ilk dört ayına göre %18.5 düşerken Hyundai satışlarını %153 artırdı. Geçen yıl Ocak-Nisan'da 6.130 adet araç satan Hyundai bu yıl 15.970'e çıkardı. Fiyat artışlarına rağmen Hyundai binek ve hafif ticari araç satışlarında açıklanan rakamlar göre satışlarda uçuşa geçti. Hyundai, 2022 yılının sonuna kadar ilk dört ay da elde ettiği satış verilerini devam ettirmeye devam etmesi halinde Türkiye'de en fazla araç satışı gerçekleşen markalar arasında üst sıralarda yer alacaktır. Araç sahiplerinin Hyundai otomobil markasını yüksek oranlar tercih etme nedeni 'Araç geri çağırma' modelini çok iyi yönetme şeklidir. Araç geri çağırma sistemi, araçlarda meydana gelen arıza ve onarım tespiti sırasında oluşacak sorunlar ortaya çıkması ve aracın kullanıma hazır olmaması sebebiyle satışı sunulan araçların fabrikalara geri dönerek müşterilere hızlı ve sağlıklı geri dönüş sistemini Hyundai'ın iyi yönetmesi satışların bu kadar yüksek verilere ulaşmasını sağladı.

Hyundai'deki yükselişin önemli nedeni, geçen yıl satışta olmayan Bayon'un yu yılın ilk dört ayında 4.630 adet satmasıdır. Bir diğer neden, geçen yıl ilk dört ay da 2.516 adet satan Tucson'un bu yıl %56 artışla 3.910 adede çıkmasıdır.

Hyundai, Bayon ile birlikte uçuşa geçti. Geçtiğimiz yıla göre Türkiye binek ve hafif ticari araç toplam satışlarında %18.5, sadece binek otomobil satışlarında ise yaklaşık %21'lik düşüş yaşanırken Hyundai, satışlarının geçtiğimiz yılın ilk döört ayında göre %153 artırdı. Bu artışla baş rolü Bayon kaparken, Tucson da önemli bir yol üstlendi.

Özellikle Ford analizine, Ford'da bir şey olduğu yok, bütün markalarda sıkıntı var. Alım gücü düşük olduğundan dolayı araba satışları gerçekleşmiyor. Ford'un son yıllarda kendini yenileme ve değişime uğrama politikaları Türkiye pazarında otomobil satış verilerinde Ford'un üst sıralarda yer alması şaşırtıcı olmamalıdır.