Google'dan Android Kullanıcılarına Uyarı! Bu Uygulamaların Silinmesi Gerekiyor

Google'dan Android Kullanıcılarına Uyarı! Bu Uygulamaların Silinmesi Gerekiyor

Google'ın Android kullanıcılarına verdiği uyarısı sosyal medya gündemine bomba gibi düştü. Google tarafından yapılan uyarıda Play Store'da bulunan bu üç uygulamanın yasaklandığı belirtildi. Detaylar gursesgazetesi.com'da...

Google tarafından bugün yapılan bir yazılı açıklamada Google Play Store'da yer alan üç uygulamanın marketten kaldırıldığı belirtildi. Bu uygulamaların, kullanıcıların bilgilerini çalarak izin almaksızın abonelik oluşturduğu ve kullanıcılarından yüzlerce Pound'un üzerinde para çaldığı açıklandı.

Mountain View firmasının adının geçtiği 3 uygulamanın Google Play Store'dan silindiğinin belirtildiği açıklamada; hala telefonunda bu uygulamaların yüklü olduğu kullanıcıların uygulamaları silmesi gerektiği aktarıldı. Geçtiğimiz ay içerisinde de kullanıcıların bilgilerini çalarak ücretli abonelik sistemine izinsiz kayıtlarının yapıldığı tespit edilen uygulamaların Google Play Store'da yayından kaldırılması gündeme bomba gibi düşmüştü. Ülkemizde az sayıda kullanıcının indirdiği uygulamaların genellikle İngiltere ve Amerikan Ülkeleri ağırlıklı olmak üzere indirildiği ortaya çıktı. Ancak Google tarafından yapılan açıklamanın ardından gerek yerli gerek yabancı hesaplar sosyal medya platformları üzerinde Google'a tepkilerini gösterdi. Son zamanlarda üst üste gelen Android skandalları tekrardan gündeme getirildi. Android işletim sistemi tabanlı akıllı cihaz kullanan kişiler ise gerek sosyal medya platformlarında gerekse arama motorlarında Google tarafından Play Store'da yasaklanan uygulamaların isimlerini araştırmaya başladı. Peki; hangi uygulamalar Google Play Store'da yasaklandı.

Google Play Store'da Yasaklanan Uygulamalar

Google tarafından yapılan yazılı açıklamada kullanıcıların bilgilerini çalarak izinsiz bir şekilde ücretli abonelik sistemine kullanıcıların kayıtlarının yapıldığı tespit edilen, Mountain View firmasına ait 3 mobil aplikasyonun Google Play Store'dan kaldırıldığı belirtildi. Google açıklamasında, bu uygulamaların yüklü olduğu cihazlardan acil bir şekilde silinmesi gerektiği de belirtildi. Ayrıca uygulamanın APK dosyalarının yer aldığı web siteleri ile ilgili yaptırım yapılması bekleniyor. Pek çok Android işletim sistemli mobil cihaz kullanıcısı ise bu 3 mobil uygulamanın isimlerini araştırdı. Uygulamalar nedeniyle bilgileri çalınarak ücretli abonelik sistemine kayıt olan kullanıcılar ise bu uygulamalar nedeniyle kaybettikleri paraların nasıl geri alınacağını araştırdı. Sosyal medya platformlarında yer alan iddialara göre bu tutarların kullanıcılara Google tarafından verilmeyeceği ve kullanıcıların ilgili uygulamaların sahibi olan Mountain View firmasına dava açmaları gerektiği öne sürüldü. Peki; hangi uygulamalar Google Play Store'dan kaldırıldı?

  • Stil Mesajı (com.stylelacat.messagearound),
  • Tansiyon Uygulaması (blood.maodig.raise.bloodrate.monitorapp.plus.tracker.tool.health)
  • Kamera PDF Tarayıcı (com.jiao.hdcam.docscanner)