Facebook Podcast Kapatılıyor! Facebook Podcast Ne Zaman Kapanacak?

Facebook Podcast Kapatılıyor! Facebook Podcast Ne Zaman Kapanacak?

En çok kullanılan sosyal medya platformlarından olan Facebook podcast hizmetini kapatıyor. Peki; Facebook podcast neden kapanıyor? Facebook podcast ne zaman kapatılacak? Facebook podcastin kapatılmasına ilişkin satır başları gursesgazetesi.com'da

En çok tercih edilen sosyal medya platformları arasında yer alan ve hala milyarı aşkın kullanıcı sayısına sahip olan Facebook Haziran 2021'de podcast özelliğini duyurmuştu. Facebook podcast ile podcast yayını yapan yayıncılar doğrudan Podcast yayınlarını Facebook profillerine ekleyebiliyor ve dinleyicilere Facebook üzerinden ulaşabiliyordu. Oldukça kolay bir kullanım imkanı sunmasına rağmen pek çok yayıncı bu yeniliği tercih etmemiş, Facebook üzerinden paylaşılan podcastlere ise büyük rağbet gösterilmemişti. Spotify ve Apple Podcast gibi büyük rakiplerin karşısında pazarda büyük bir yer bulamayan Facebook podcastin kapatılması bugün kesinleşti.

Yalnızca bir yıldan daha az bir süre kullanıcılara podcast yayınlama ve dinleme imkanı sunan Facebook bu eklentisini kullanımdan kaldırıyor. Facebook'u bünyesinde bulunduran ana şirket Meta'nın Bloomberg'e verdiği bilgilerde Facebook podcasting, Soundbites, ve genel ses merkezi gibi araçların kullanıma kapatılacağı doğrulandı.

Facebook Podcast Neden Kapatılıyor?

Halihazırda pazarda büyük bir kullanıcı kitlesine sahip olan Spotify ve Apple Podcasts gibi uygulamalar karşısında Facebook podcast kendisine büyük bir pazar payı sağlayamamıştı. Bu sorunun neticesinde Meta'nın yetkili bir sözcüsü; Meta'nın podcast ve ses özelliklerine olan ilgisinin geçmişe oranla azaldığını ve Meta'nın artık Facebook Main Feed ve Instagram Reels gibi pazarda büyük paya sahip, kullanıcıların sıklıkla kullandığı araçlara kanalize olmak istediğini dile getirdi.

Meta grubun TikTok'a karşı açmış olduğu bu ticari savaşta çıkarlarını düşünmesi gerektiği ve daha çok kullanıcıya ulaşırken aynı zamanda hali hazırda kullanıcı olan kişileri de elinde tutmak istemesi Facebook podcast özelliğinin kapatılmasını mantıklı kıldı. Sosyal medyada konuya ilişkin görüşler ikiye ayrıldı. Büyük bir kesim; bu özelliğin zaten çok az kişi tarafından kullanıldığını ve ara yüzü işgal etmekten başka bir işe yaramadığını öne sürerken azınlık bir kesim ise, bu özelliğin Facebook'a değer kattığını ve şu an aktif olarak kullanılmıyor olsa da uygulamada kalmasının kullanıcılar açısından bir sorun çıkarmayacağını belirtti.

Facebook Podcast Ne Zaman Kapatılacak?

Kapatılması kesinleşen Facebook podcast ile ilgili kullanıcılar eklentinin ne zaman kapatılacağını, devre dışı bırakılacağını internette sıkça arattı. Facebook podcastin 3 Haziran 2022 tarihinde kesin olarak kapatılacağı duyuruldu.