Facebook aktif kullanıcı sayısı açıklandı! 2022 Facebook üye sayısı

Facebook aktif kullanıcı sayısı açıklandı! 2022 Facebook üye sayısı

Facebook'un güncel kullanıcı sayısı belli oldu. Veriler ise görenlere "Mark Zuckerberg çok mutlu!" dedirtti. İşte Facebook'un 2022 yılı için üye sayısı...

2004 yılında Mark Zuckerberg tarafından kurulan Facebook, kurulduğu günden bu ana kadar inanılmaz bir gelişme kaydetti. Açıklanan veriler sonucunda Facebook'un son dönemin en büyük sosyal ağ olduğu öğrenildi. Dünya çapındaki bu başarı sosyal medyada gündem haline geldi. Facebook'un kaydettiği bu başarı veriler ile de açıklandı. Peki Facebook'un aktif kullanıcı sayısı ne kadar oldu?

Facebook aktif kullanıcı sayısı belli oldu!

Ajans Press'in yani medya takip kurumunun açıkladığı veriler sonucunda Facebook aktif kullanıcı sayısı belirlendi. Bu veriler ışığında Facebook'un geçmişten bugüne elde ettiği başarılar gündem haline geldi. "Modası geçmiş" olarak tanımlanan Facebook'un aktif kullanıcı sayısı görenleri şaşırttı. 2022 yılının ilk çeyreği için elde edilen sonuçlara göre aktif Facebook kullanıcısı sayısının 2.93 milyar kişi olduğu tespit edildi.

Aynı zamanda 2008 yılından bugüne Facebook aktif kullanıcı sayısı eğrisinin de incelendiği raporda, aktif kullanıcı sayısının sürekli olarak yukarı eğimli olduğu görüldü. Kullanıcı sayısında sürekli olarak artış tespit edilen Facebook'un aktif kullanıcı sayısı görenleri hayrete düşürdü. Geçtiğimiz yıl 2.85 milyar aktif kullanıcı sayısı olan Facebook'un kullanıcı sayısının bu yılın ilk çeyreğinde de artış göstermiş olmasının ardından kullanıcılar aktif kullanıcı sayısının nasıl hesaplandığını araştırmaya başladı.

Facebook aktif kullanıcı sayısı neye göre hesaplanır?

Elde edilen Facebook kullanıcı verileri, tüm kullanıcıları göstermektedir. Ancak aktif kullanıcı sayısı hesaplanırken toplam rakam dikkate alınmaz. Yalnızca uygulamayı aktif olarak kullanan kişilerin sayısı hesaplanır. Aktif kullanıcı tanımı ise son 30 gün içerisinde mobil ya da web tabanlı fark etmeksizin Facebook'a giriş yapmış olan kullanıcıların sayısı kayıt altında tutulur.

Bu yılın ilk çeyreğinde elde edilen sonuçlarda Tiktok, Instagram gibi sosyal medya platformlarının en çok rağbet gördüğü dönemlerde olunması nedeniyle aktif kullanıcı sayısında düşüş yaşanmış olması beklenirken yükseliş yaşanmış olması kullanıcıların dikkatini çekti. "Modası geçmiş" olarak adlandırılan Facebook'un pek çok uygulamanın ya da mobil oyunun girişinde hala gerekli olmasının da payı olduğu düşünülen aktif kullanıcı sayısının yanıltıcı olduğu ise bazı uzmanlar tarafından öne sürüldü. Ajans Press'in bu konuyla ilgili de ilerleyen günlerde açıklama yapması gerekiyor.