e-Devlet ile Abonelik Fesih Başvurusu nasıl yapılır 2022?

e-Devlet ile Abonelik Fesih Başvurusu nasıl yapılır 2022?

E-devlet bilgi iletişim ve teknolojilerinin kullanımı olarak bilinirken vatandaşlar abonelik fesih başvurularını nasıl yapacağını araştırıyor. e-Devlet ile Abonelik Fesih Başvurusu nasıl yapılır 2022?

E-devlet bilgi iletişim ve teknolojilerinin kullanımı olarak bilinirken vatandaşlar abonelik fesih başvurularını nasıl yapacağını araştırıyor. BTK'a kayıtlı kurumlarda abonelikleri bulunan vatandaşlar firmaların artık faks ve dilekçe ile fesih iptali ile uğraşmamak adına e-devlet üzerinden işlemlerini gerçekleştirmek istemektedirler.

Özellikle Türk Telekom, Turkcell, Kablonet, Milleni, Turknet vb. elektronik kuruluşlarda ki aboneliklerini fesh etmek isteyen vatandaşlar faks ve dilekçe ile uğraşmak istemiyor. Özellikle kurumların abonelik fesih işlemleri için oldukça fazla uğraştırması vatandaşlarının canını sıkarken bu işlemlerin e-devlet üzerinden pratik bir şekilde yapılmasının önünü açtı.

Vatandaşlardan gelen tepkiler doğrultusunda ise hükümet tarafından atılan adımlar ile birlikte e-devlet üzerinden artık abonelik fesih işlemleri gerçekleştirilebilmektedir. Abonelikleri fesih etmek isteyen vatandaşlar e-devlet üzerinden hızlı bir şekilde başvuru yaparak işlemlerin daha hızlı devam etmesini sağlıyor. Özellikle e-devlet üzerinden gerçekleştirilen fesih başvurularının ardından aracı kurumun sizleri arayarak iletişime geçmesi oldukça avantajlı bir kolaylık.

Bu kolaylık ile birlikte abonelik firmasına ait müşteri temsilcisi ile telefonda görüşerek aboneliklerinizin fesih edilmesine dair son detayları görüşerek tamamlayabiliyorsunuz. Peki e-devlet abonelik feshi nasıl yapılır?

E-DEVLET ABONELİK FESİH BAŞVURUSU NASIL YAPILIR 2022

E-devlet üzerinden abonelik fesih başvurusu için aşağıda ki adımları izleyin.

  1. Bilişim Teknolojileri Kurumu (BTK)'ın e-devlet üzerinde oluşturduğu "Abonelik Fesih Başvurusu" sayfasını e-devlet üzerinden açın. Bu sayfayı açmak için öncelikle "E-devlet giriş > Arama kutucuğu > Abonelik fesih başvurusu"
  2. Açtığınız sayfa üzerinde "Kimliğimi Şimdi Doğrula" adımına tıklayarak yüksek güvenli giriş yapmanız istenir. Burada giriş yapacağınız alanın üst tarafında yer alan mobil imza, e-imza veya bankacılık uygulamaları seçerek e-Devlet'e giriş sağlayın.
  3. Size uygun olan giriş yöntemi ile giriş yapın. Sonrasında BTK'a kayıtlı birçok kuruma dair aboneliğinizin olup olmadığını gösteren sayfa açılacak.
  4. Açılan sayfa üzerinde aboneliğinizin olduğu kurumun yanında yazan "Abonelik sorgula" adımına tıklayarak abonelik fesih işlemlerinizi başlatabilirsiniz.

DAHA GÜVENLİ BİR KİMLİK DOĞRULAMA YÖNTEMİ GEREKİYOR HATASI

Abonelik fesih başvurusu alanına giriş yaptığınızda TC kimlik kartı ile giriş yapmanızın ardından karşınıza çıkan hatalardan birisidir. Bu hatayı almamak için e-devlet üzerinden çıkış yapın ve abonelik fesih başvurusu sayfasına tekrar giriş yapın. Kimlik doğrulama adımına tıkladığınızda çıkan alanın üstünde yer alan farklı kimlik doğrulama işlemleri ile ilerlemeniz gerekiyor.

E-DEVLET NEDİR?

E-Devlet, kamu yönetiminde bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımıdır. E-Devlet kavramının idari boyutu kamu kurum ve kuruluşları ve yerel yönetim birimlerin kamusal nitelikteki bilgi ve hizmetleri bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanarak vatandaşlara ve kamu yönetiminin diğer paydaşlarına sunmasını içerir.