Disney Plus Türkiye abone sayısı ne kadar? Disney'e kaç kişi abone oldu?

Disney Plus Türkiye abone sayısı ne kadar? Disney'e kaç kişi abone oldu?

Dünyanın en büyük dizi ve film izleme platformlarından birisi olan Disney Plus'ın Türkiye'de erişime açılması ile birlikte abone sayıları araştırılmaya başlandı. Peki Disney Plus Türkiye abone sayısı ne kadar? Disney'e kaç kişi abone oldu?

Dünyanın en büyük dizi ve film izleme platformlarından birisi olan Disney Plus'ın Türkiye'de erişime açılması ile birlikte abone sayıları araştırılmaya başlandı. Platforma abone olan kullanıcıların sayısı şimdiden merak edilen konular arasında yer alan Netflix'in abone sayısına ne kadar bir sürede ulaşacağı araştırılıyor.

Disney Plus, diğer platformların Türkiye içerisinde ki faaliyetlerine göre farklı bir işe imza atarak birçok oyuncu ile sözleşme imzaladı. Platformda ki işler için sözleşmeleri imzalayan platform şimdilerde ise 14 Haziran 09:00 tarihinde resmi olarak faaliyetlerine başladı. Türkiye'de Disney çılgınlığı tam gaz devam ederken dün gerçekleştirilen lansman ise bugün ülke gündeminde büyük yer aldı. Kullanıcılar bu anlara şahit olurken abone sayılarına dair araştırmalar ise şimdiden yapılmaya başlandı. Peki Disney Plus Türkiye abone sayısı ne kadar? İşte detaylar..

DİSNEY PLUS TÜRKİYE ABONE SAYISI

Türkiye'de artık resmi olarak giriş yapan çevrimiçi dizi ve film izleme platformu olan Disney Plus'ın kaç abonesi olduğu ortaya çıktı. Disney Plus yaptığı açıklama ile birlikte 2 Nisan itibariyle dünya genelinde platforma abone olmuş kullanıcıların sayısını 137,7 milyon olarak açıkladı.

Disney Plus tarafından yapılan bu açıklamalar sonrasında ise 14 Haziran'da faaliyetlerine başlayan başarılı platformun kullanıcı sayısı merak ediliyor. Elde edilen bilgilere göre Disney, Türkiye'ye hızlı bir giriş yaparak ilk günden 100 bin abone sayısını geçtiği öğrenildi.

Disney+ Walt Disney Company'nin bölümü olan Disney Platform Distribution tarafından işletilen over-the-top katılımlı talebe dayalı Amerikan video servisidir. Servis Amerika Birleşik Devletleri'nde 12 Kasım 2019'da faaliyete başladı.

EXXEN VE NETFLİX'İ GEÇMESİ BEKLENİYOR

Netflix Türkiye'nin ülke içerisinde ki güncel abone sayısı 3 Nisan itibariyle açıklanan bilgiler eşliğinde 3,5 milyondan fazla olduğu öğrenildi. Gelen bu bilgiler sonrasında ise Netflix'in uyguladığı zam tarifesinin ardından platformdan 300 bin kişiden fazla kişinin abonelik iptali yaptığı öğrenilmişti.

Geçtiğimiz sene medya patronu Acun Ilıcalı'nın açmış olduğu Exxen platformunun ise Türkiye'de kısa süre içerisinde 1 milyon abone sayısını geçtiği iletilmişti. Exxen'in Haziran 2022 tarihi itibari ile güncel abone sayısının ise 2 milyona yaklaştığı öğreniliyor.