Disney Plus geldi ama hatalar bitmek bilmiyor! Disney Plus ödeme hatası nedir?

Disney Plus geldi ama hatalar bitmek bilmiyor! Disney Plus ödeme hatası nedir?

Dün sabah saatlerinde yayın hayatına başlayan Disney Plus'ın gelişi ile vatandaşlar platforma yönlendi. Ancak platformda yaşanan hatalar oldukça dikkat çekiciydi. Son olarak gündeme gelen Disney Plus ödeme hatası vatandaşların araştırma konusu oldu.

Dün itibarıyla Türkiye'de yayın hayatına başlayan Disney Plus'ın gelişi vatandaşları sevindirdi. Türkiye'ye özel yapımları ve bünyesinde bulunan, dünya çapında büyük yankı uyandırmış olan filmlerin de platformda yer alması vatandaşların platforma geçiş yapmasına neden oldu. Kısa süreler içerisinde çok sayıda vatandaşın platforma ücretli bir şekilde üye olmasının yanı sıra üye olan ve içeriklere ulaşamayan vatandaşlar mağduriyetini sosyal medya platformları üzerinden dile getirdi. Ayrıca Disney Plus isimli yeni dijital içerik platformuna üye olmak isteyen ve olamayan kişilerin sayısı da dikkat çekti. Peki; vatandaşlar tarafından gerek arama motorlarında gerekse sosyal medya platformlarında sıklıkla aratılan Disney Plus ödeme hatası nedir, nasıl çözülür, neden oluyor? Bu soruların cevabı ve daha fazlası haberin devamında, Gürses Gazetesi'nde...

Disney Plus Ödeme Hatası Nedir?

Türkiye pazarına henüz dün giriş yapan Disney Plus'ın kullanıma açıldığı an itibarıyla pek çok hatayı da bünyesinde barındırması dikkat çekti. Pixar, Marvel, Star Wars ve National Geographic yapımlarını bünyesinde barındıran, Android ve iOS işletim sistemli cihazların yanı sıra Web sürümü ile de erişilebilen Disney Plus'ta platforma üye olmak isteyen vatandaşlar bir uyarı ya da hata ile karşılaşıyor. Sosyal medya platformlarında ödeme hatası ifadesi ile gündeme getirilen bu hata nedeniyle platforma ücretli üye olarak içeriklere erişmek isteyen vatandaşlar üyelik işlemini gerçekleştiremiyor.

disney-plus-odeme-hatasi-gursesgzt.jpg

"İsteğinizle ilgili bir sorun oluştu. Lütfen tekrar deneyin. Sorun devam ederse bize ulaşın." ifadelerinin kullanıldığı hata metninin ekrana gelmesi nedeniyle vatandaşlar platforma üye olamıyor. Kart bilgilerinin girilmesinin ardından meydana gelen hata ile karşılaşan vatandaşlar bu sorunun neden yaşandığını sıkça arattı.

Disney Plus Ödeme Hatası Neden Olur?

Vatandaşların platforma üye olmasına engel olan bu hatanın nedeni ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak sosyal medyada öne sürülen sebeplere göre bu hatanın; üye olma işleminde yaşanan yoğunluk ya da üye olma işlemi yapılacak olan kredi ya da banka kartının internet alışverişine açık olmaması olabileceği belirtildi.

Türkiye'de dün itibarıyla yayın hayatına başlayan Disney Plus'ın bu hatasının ilerleyen saat ya da günler içinde çözülmesi bekleniyor.