Disney Plus Ergin Ataman belgeseli ne zaman yayınlanacak?

Disney Plus Ergin Ataman belgeseli ne zaman yayınlanacak?

Ergin Ataman'ın belgeselinin çekileceği geçtiğimiz haftalarda Türkiye gündemine düşerken detaylar belli olmaya başladı. Disney Plus Ergin Ataman belgeseli ne zaman yayınlanacak?

Ergin Ataman'ın belgeselinin çekileceği geçtiğimiz haftalarda Türkiye gündemine düşerken detaylar belli olmaya başladı. Avrupa basketbolunun da 5 kupa kazanan Ergin Ataman son olarak 21 Mayıs 2022 Cumartesi günü Euroleague kupasını Anadolu Efes ile kazandı. Geçtiğimiz haftalarda Ergin Ataman belgeselinin yayınlanacağı gündeme düşerken şimdilerde ise yapımın Disney Plus'da olacağı bilgisine ulaşıldı.

Türk basketbol tarihinin en başarılı teknik adamları arasında yer alan Ergin Ataman, 14 Haziran'da Türkiye pazarına giriş yapacak olan Disney Plus'da yer alacak. Sözleşmeler imzalanırken Ergin Ataman belgeselinin ise ne zaman yayınlanacağı merak ediliyor.

14 Haziran 2022 itibari ile Türkiye'de eğlence pazarında fırtına gibi bir giriş yapacak olan Disney Plus'da haberler gelmeye devam ediyor. Türkiye'de ki etkinliklerine başlayacağı öğrenilmesinin ardından birçok ünlü ile sözleşmeler imzalayan Disney Plus, Spor alanında da önemli bir belgesel için anlaşma sağlandı.

Disney Plus'ın Türkiye yapılanmasını Cenk Soner ile Mehmet İçağasıoğlu’nun yönettiği platformda, THY EuroLeague’de üst üste ikinci kez şampiyonluğa ulaşan Anadolu Efes’in başantrenörü Ergin Ataman’ın hayat hikâyesinin belgeselini çekecek.

Dünyaca ünlü bir belgesel yönetmeninin çekeceği projenin 3 ya da 4 bölümden oluşması planlanıyor.

ERGİN ATAMAN BELGESELİ NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Başarılı koçun belgesel çekimlerinin Haziran ayı itibari ile başlaması ve Eylül gibi ise Türkiye'de yayınlanması bekleniyor. Gelen bu bilgiler sonrasında ise vatandaşlar şimdiden araştırmalara başladı.

ERGİN ATAMAN KİMDİR?

2008-09 sezonunda Efes Pilsen ile anlaşan Ergin Ataman, 2005’ten sonra ilk TBL şampiyonluğunu takıma kazandıran isim olmuştur. Sezonu sadece 2 mağlubiyetle kapatan efes pilsen, saha avantajı ile başlamış olduğu final serisinde Fenerbahçe Ülker’e Ayhan Şahenk Spor Salonu’nda üst üste 2 maç kaybetmiştir. Fakat o maçtan sonra Ergin ataman’ın Efes Pilsen’i, Fenerbahçe Ülker’i üst üste 4 maç yenerek şampiyonluğu elde etmiştir. Aynı sezon Teknosa Erkekler Türkiye Kupası’nı da kazanmış olan Efes Pilsen, Ergin Ataman yönetiminde iken duble yapmıştır. Ergin Ataman, 5 Ocak 2011 tarihinde yeniden Beşiktaş Cola Turka’nın başına geçmiştir.