BIOS Güncellemesi Nasıl Yapılır? BIOS Güncellemesinin Fayda ve Zararları Nelerdir?

BIOS Güncellemesi Nasıl Yapılır? BIOS Güncellemesinin Fayda ve Zararları Nelerdir?

BIOS'unuzu neden güncellemelisiniz veya BIOS Bilgisayar da ne gibi etkiler ortaya çıkartır. Bütün detaylar gursesgazetesi.com'da...

Neden BIOS’u güncellemeliyiz ve BIOS’u neden güncellememeliyiz bütün ayrıntılar… Bu soruların her ikisi için de bir çözüm ve açıklama söylenilebilir. Bilgisayarınız kusursuz çalışıyorsa, tüm donanım aygıtlarınız iyi çalışıyorsa ve bilgisayarınızı yeni aldıysanız BIOS güncellemesi yapmanıza gerek kalmaz. Çünkü bilgisayarınızın güncellemeye ihtiyacına gerek yok. BIOS güncellemesi bilgisayarınızda meydana gelen eski veya yeni sorunları gidermek, bilgisayarınızın performansını arttırmak için yapılan bir güncellemedir. Öte yandan BIOS’taki donanım veya özelliklerin gerektiği gibi çalışmaması veya kararsızlık sorunları yaşıyorsanız ve bilgisayar olmasından gerektiği gibi çalışmıyorsa BIOS güncellemesi şarttır.

Peki BIOS güncellemesi ne işe yarar?

Eski BIOS sürümüyle ilgili hataları ve bilenen sorunları giderir. Ayrıca performansı ve sürekliliği arttırabilir. Ayrıca, Ana kart için bir güvenlik açığı varsa bilinen bir güvenlik açığını giderir. Ana kartın işlevini ve görev kabiliyetini arttırarak sorunların giderilmesini sağlar. İşlevini arttırarak oyunlarda aldığını fps kalitesinin yükselir, donma kasma gibi durumları ortadan kaldırır ve istediğini oyunları oynamak için bilgisayar sisteminizi yükseltmenize gerek kalmaz. Mevcut bilgisayarınızın üst model versiyonunun verdiği performansı verebilmektedir. Oyunlarda aldığını kalite ve performans özelliğini arttırma potansiyeli taşır.

BIOS Güncellemesinin Riski Nedir?

BIOS güncellemesi sırasında bilgisayarınızı katiyen kapatmamalısınız. Bilgisayarınız da kapanma sorunları oluştuğu sırada sistem versiyonunuz eskiye geri dönemez. Mecbur format atmak zorunda kalırsınız. Eskiden aldığınız performansın daha kötüsünü alma şansınız doğabilir. Bu durum ise size negatif olarak döner. Fiyat açısından kayıp yaşayabilir bilgisayarınıza ya ek parça alarak performansını arttırmak zorunda kalırsınız. Veyahut mecburen üst model bilgisayar almak zorunluluğunuz artar. BIOS güncellemesi sırasında bilgisayarınız kapanırsa, elektrik kesintisi yaşarsanız, bilgisayarınız çökerse veya ana kartınız tuğlalama (ana kartın ölmesi işlevini yitirmesi anlamına gelir) riskiyle karşı karşıya kalırsınız.

Detaylı bilgi sonrası elde edilen donanım ile birlikte bilgisayarınıza BIOS güncellemesi yapabilme şansınız doğar. Tabi güncelleme sırasında meydana gelebilecek riskleri de göz önünde tutmanız şart. BIOS güncellemesini sahip olduğunuz masaüstü veya dizüstü bilgisayarınızın marka yöneticileri sizlere güncelleme tavsiyesi vermektedir. Tavsiye üzerine hareket etmek sizin mesuliyetiniz de kabul edilir.