Apple'ın iş ilanları, yeni ürün hakkında ipuçları verdi! Metaverse'e rakip Appleverse geliyor!

Apple'ın iş ilanları, yeni ürün hakkında ipuçları verdi! Metaverse'e rakip Appleverse geliyor!

Arttırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik ve metaverse üçlüsü gelecek dönemin yenilikleri arasında gösterilirken Apple’dan yeni bir hamle geldi. İşte teknoloji devi firmanın yeni hazırlığı…

Teknolojinin giderek gelişmesi ile birlikte teknoloji firmaları da farklı bir dönemi başlatmak adına hazırlıklara başladı. Dijital platformların günden güne artan popülerliklerine yeni bir dönem için çeşitli dokunuşlar yapan firmalar, bu kapsamda sanal gerçeklik- arttırılmış gerçeklik- metaverse üçlüsü üzerinde yoğunlaşarak tüketicileri heyecanlandırdı.

Gerçek hayatın sanal ortama aktarılması ile birlikte farklı faydaların ortaya çıkmasını amaçlayan firmalar, bu kapsamda ilk denemeleri yapmaya başladı. Bu gelişme teknolojide yeni bir dönemin başlayacağına işaret ederken birçok ünlü firmadan da bu çalışmalara destek geldi. Özellikle iş sektörü adına büyük bir fark yaratmayı amaçlayan bu yeni sistem, oyun üretici firmalar tarafından da destek görmeye başladı. Öyle ki geçtiğimiz günlerde dünyaca ünlü bir oyun üretici firmadan, oyunda ölürseniz gerçek hayatta da ölürsünüz” içerikli bir sanal gözlük üzerinde çalışıldığı bilgisi geldi.

Arttırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik üzerine yeni bir çalışma hazırlığı içerisinde olduğu konuşulan firmalardan birisi de teknoloji devi olarak gösterilen Apple oldu. Şimdilik tahminlere göre yorumlanmaya çalışılan süreçte Apple’ın metaverse başlığına pek sıcak bakmadığı ancak arttırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik üzerine yeni bir çalışma başlattığı ileri sürüldü.

Teknoloji yazarı Mark Gurman’ın Apple ile ilgili ortaya attığı bu iddia teknoloji gündeminde büyük bir yankı uyandırdı. Gurman’ın bu fikre kapılmasını sağlayan ise Apple tarafından yayınlanmış olan güncel iş ilanları oldu. Bu durum tüketicilerin daha da meraklanmasına yol açtı.

APPLE’DAN YENİ ÜRÜN HAZIRLIĞI!

applein-is-ilanlari-yeni-urun-hakkinda-ipuclari-verdi-metaversee-rakip-appleverse-geliyor-2.jpg

Sanal gerçekliği arttırılmış yeni bir sistem üzerinde çalışmaya başlamış olduğu ileri sürülen teknoloji devi Apple, teknoloji yazarı Mark Gurman tarafından yakın takibe alındı. Apple’ın ilerleyen süreçte karma gerçeklik başlığı altında yeni bir ürün çıkaracağını ileri süren Gurman, firmanın değişen personel kadrosunun ve yeni iş ilanlarının bu konu hakkında fikir sunduğunu savundu.

Apple’ın karma gerçeklik amacına uygun olarak geliştirecek olduğu yeni ürünün 2 bin ile 3 bin dolar aralığında sahip olacağını ileri süren Gurman, bu ürünün hem içinde hem de dışında 10’dan fazla kamera bulunacağını ve Mac düzeyinde bir M2 yongası içereceğini belirtti.

METAVERSE BENZERİ SANAL ORTAM GELİYOR!

Apple tarafından yayınlanmış olan iş ilanları arasında 3B karma gerçeklik konusuna dikkat çekilmesi, Apple’ın metaverse benzeri bir sanal ortam geliştirme hazırlığı içerisinde olduğunu düşündürdü. Metaverse terimine sıcak bakmayan Apple’ın yeni ortamı “Appleverse” ismi ile duyuracağı tahmin ediliyor.