Apple'dan kullanıcılarına yeni değişiklik müjdesi! “Hey Siri” komutuna veda edilecek!

Apple'dan kullanıcılarına yeni değişiklik müjdesi! “Hey Siri” komutuna veda edilecek!

Teknoloji devi olarak gösterilen Apple, senelerdir kullanılan dijital asistanı adına köklü bir değişikliğe gitme kararı aldı. Apple’ın yeni güncellemesi için geri sayım başladı. İşte ayrıntılar…

Teknolojinin giderek gelişmesi, tüketici alışkanlıklarının da değişmesine ve bu kapsamda hayatı daha kolaylaştıran, zamandan tasarruf ettiren uygulamalara olan talebin artmasına aracılık etti. Uzun süredir ekonomi piyasalarında gözlenen olumsuz gelişmeler karşısında daha yoğun bir çalışma hayatına sahip olan tüketiciler tüm dünyada ciddi bir değişimin yaşandığını gözler önüne sererken gündelik hayat akışı içerisinde yerine getirmek ile yükümlü oldukları sorumlulukları daha hızlı bir şekilde çözüme kavuşturan teknolojik gelişmelerden yardım almaya başladılar.

Tüketicilerin değişen ve gelişen teknolojik düzen içerisinde sıklık ile yardım aldıkları dijital ürünlerin başında, akıllı cihazlar yer aldı. Yalnızca akıllı telefonlardan değil, akıllı saat ve tabletlerden de gündelik işlerini çözüme kavuşturabilmek adına destek alan tüketiciler, sektörün önde gelen firmalarından olan Apple’ı yakın takibe aldı.

Ülkemizde fiyatları çok artmış olsa da yine de kalitesi ve ürünlerinin tasarımları ile oldukça fazla tercih edilmeye devam edilen markalar arasında yer alan Apple, tüketicilerine daha iyi hizmet verebilmek adına kendisini geliştirmeye devam ederken firmanın köklü bir değişiklik hazırlığı içerisinde olduğu öğrenildi. Senelerdir “Hey Siri” komutu ile hizmet veren Apple dijital asistanının, yeni dönemde bu komuta veda edeceği bilgisi kaydedildi.

APPLE’DAN KÖKLÜ DEĞİŞİKLİK!

appledan-kullanicilarina-yeni-degisiklik-mujdesi-hey-siri-komutuna-veda-edilecek-2.jpg

Apple logolu ürünlerin daha kolay kullanılmasını ve bu sayede de istenilen bilgilere daha hızlı erişilmesini sağlayan dijital asistan Siri, tüm dünya kullanıcıları tarafından “Hey Siri” komutu ile aktif ediliyor. Ancak bu durumun yakın zamanda değişeceğine işaret eden Apple, komutun “Siri” olarak güncelleneceğini ifade ederek firma adına köklü bir değişim kararı alınmış olduğuna vurgu yaptı.

APPLE “HEY SİRİ” KOMUTUNU NEDEN DEĞİŞTİRİYOR?

2023 ya da 2024 yılı itibari ile “Siri” olarak güncellenecek olan “Hey Siri” komutunun, “Hey” kelimesinde kullanılan farklı aksanların karışıklığa sebep olmasından ötürü değiştirildiği iddia edildi. Apple yönetimi, bu iddiaya henüz bir karşılık vermedi.