Apple, iPod Üretimini Durdurdu! Apple'dan Müşterilerini Üzen Karar

Apple, iPod Üretimini Durdurdu! Apple'dan Müşterilerini Üzen Karar

Apple'ın müzik severler için özel olarak ürettiği iPod üretimi durduruldu. iPod Touch stoklarla sınırlı noktasına getirildi. Peki; iPod nedir? iPod üretimi neden durduruldu? iPod Touch kaç TL

Apple'ın müşterileri için müzik dinlemeye özel ürünü olarak piyasaya çıkan iPod üretimi durduruldu. iPod serisinin son modeli olan iPod Touch'ların üretimi durduruldu ve Apple'da iPod devri sona erdi.

İlk olarak 2000'li yılların sonunda piyasaya çıkan ve 2010'lu yıllarda popülerliği zirveye ulaşan Apple marka müzik dinleme aygıtı iPod'lar çok geniş kitlelere ulaşamasa da pek çok Apple hayranı tarafından satın alınmıştı. iPod'lar; nano, shuffle ve touch gibi modellerle farklı özellikler sunarak müşterilerin talep ve ihtiyaçlarına göre iPod cihazlar piyasaya sunulmuştu. Apple'ın bugün yapmış olduğu ile iPod serisinin üretiminin durdurulduğu açıklandı. iPod Touch almak isteyenler ve koleksiyonerler tarafından Apple mağazalarına akın oldu. 20 yıl sonra üretimi durdurulan Apple iPod'un Touch modeli ise şu an sınırlı stok sayısı ile satışına devam ediyor.

Tasarlandığı ilk dönemde müzik dinlemek için özel olarak üretilen iPod sonrasında ekranlı modellere geçiş yaptı ve iPod'lardan video izlemek mümkün hale geldi. Ancak gelişen teknoloji ile birlikte Apple büyük bir karar alarak iPod Touch modelini çıkardı. Önden bakıldığında iPhone modellerine benzeyen iPod Touch'lar pek çok kişi tarafından tercih edildi. iPod Touch modellerinde, geçmiş versiyonlardan farklı olarak yalnızca müzik dinlemek ve video izlemek değil, oyun oynamak, internette gezinmek ve sosyal medya platformlarını kullanmak gibi imkanlar da müşterilere sunuldu.

Apple ekosisteminde özel bir yeri olan iPod'ların üretiminin durdurulduğu bugün açıklandı.

iPod Üretimi Neden Durduruldu?

Apple markasını kullanmayı seven pek çok kullanıcı arama motorlarında Apple'ın iPod modellerinin üretimini neden durdurduğunu araştırdı. Kullanıcı odaklı ürünler piyasaya süren Apple, iPod Touch serisinin üretimini satış politikası olarak durdurduğunu belirtti. Ancak yabancı kaynaklı bazı sosyal medya hesaplarının iPod Touch üretimi ile satışı arasında dengesizlik olduğunu ve iPod üretiminin Apple'a mali zarar verdiği yönündeki paylaşımları dikkat çekti. iPhone'a oldukça benzeyen ancak iPhone'a göre pek çok eksiği bulunan iPod'ların tercih edilmemesi ise pek çok sosyal medya kullanıcısı tarafından mantıklı bulundu ve Apple'ın kararı destek gördü. Satışı durdurulmuş olan iPod Touch'ın Türkiye fiyatı ise merak konusu oldu.

iPod Touch Kaç TL?

iPod Touch almak isteyen kişilerin Türkiye üzerinden alım yapması durumunda; 32 GB'lık iPod Touch için ödeyeceği tutar 3.799 TL.