Apple Dünyanın En Değerli Şirket Konumunu Kaybetti! Dünya'nın En Değerli Şirketi Ekonomik Kriz Yaşıyor!

Apple Dünyanın En Değerli Şirket Konumunu Kaybetti! Dünya'nın En Değerli Şirketi Ekonomik Kriz Yaşıyor!

Apple, bu yıl ürettiği teknolojik ürün satışlarında büyük hezimet yaşadı. Öngörülen satış planının gerisinde kaldı. Yaşanılan ekonomik kayıplar Apple'da ekonomik kriz sorunun ortaya çıkardı. Detaylar gursesgazetesi.com'da...

Apple Dünyanın En Değerli Şirket Konumunu Kaybetti! Dünya'nın En Değerli Şirketi Ekonomik Kriz Yaşıyor!

Apple, bu yıl ürettiği teknolojik ürün satışlarında büyük hezimet yaşadı. Öngörülen satış planının gerisinde kaldı. Yaşanılan ekonomik kayıplar Apple'da ekonomik kriz sorunun ortaya çıkardı. Apple Ceo'su Tim Cook, ''Apple kurulduğu yıldan itibaren hiçbir zaman ürün satışlarında yüksek rakamlı gerileme yaşamadı. Tahmin ettiğimiz satış planın gerisinde kalmamız bizi yoruyor. Dünyanın en değerli şirket konumunu kaybetmemiz bizi fazla etkilemedi. Ama şirketin prestij kaybetmesi hisse senetlerinde hareketlilik yaşamasına neden oluyor. Böylelikle etki alanımız kısıtlanıyor. Şirket'in hisse sahipleri arasında anlaşmazlık ve yanlış politikaların yürütüldüğü sesleri yükselmeye devam ediyor. Bu durum şirketimizin değer kaybetmesine neden oluyor. Medya kuruluşları uzun uğraşları sonrası amaçlarına ulaştılar. Son günlerde Medya şirketlerinin ana başlığı biziz. Böyle değerli şirketin ortadan kalkması kimsenin işine gelmez. Yaşanılan kriz etkisin yavaş yavaş gösterdi. Ekonomik kriz kapıda. Varlıklarımızı satmak zorunda kalabiliriz. Varlıklarımızı sattığımızı düşünelim? Ne olacak. Şirketin etki alanı kısalacak. Yatırımlarımız duracak. Faaliyete geçireceğimiz projeler durma noktasına gelecek. Başta ABD olmak üzere Dünya'da Apple ürünlerinin sayısı düşecek. Ürün sayılarında yaşanılacak düşüş sonrası sağladığımız istihdam da gerilecek. Bütün bu olumsuzluklar şirketin değer kaybetmesinin yanında ülkelere yapmış olduğumuz yatırımlar duracak. Sahip olduğumuz yüksek oranlı istihdam düşmek zorunluluğu doğacak. Ülkeler, insanlar ve şirketimiz mağduriyet yaşayacak.'' ifadelerini kullandı.

Apple küçülmeye mi gidiyor?

Apple içerisinde meydana gelen problemlere çözüm bulamazsa şirketin küçülmesi an meselesi. Yıllardır Dünya'nın en değerli şirketinin bu duruma düşmesini kimse istemeyecektir. Apple gibi değerli bir şirket Dünya tarihinde görülmedi. Ama teknoloji alanında yaşadıkları başarıları kapsıyoruz. Apple'ın ilerleyen zamanlarda hakimiyeti ne olacak yaşayıp göreceğiz.