APK Ne Demek? Ücretli Oyunları Ücretsiz İndirme Nasıl Yapılır?

APK Ne Demek? Ücretli Oyunları Ücretsiz İndirme Nasıl Yapılır?

Son zamanlarda mobil oyunlarda gelen oyun içi satın alımlar, kullanıcıların oyunlarda gelişmesini zorlaştırdı. Kullanıcılar ise APK oyun indirmeye başladı. Peki; APK ne demek? APK oyun indirme nasıl olur? APK oyunlar güvenilir mi?

Son zamanlarda pek çok oyunun içerisinde bulunan oyun içi satın alım özelliği ile kullanıcılar gerçek para vererek oyunda kolaylıkla yükselebiliyor ve ilerleyebiliyor. Ancak para vermek istemeyen ya da veremeyen mobil oyuncular ise oyunlarda gelişmekte zorlanıyor. Bu noktada kullanıcıların bazıları APK adı verilen dosyalara yönelirken, bazıları ise kendi çabasıyla oyunda gelişmeye çalışıyor. Pek çok mobil cihaz kullanıcısı ise APK dosyalarının ne anlama geldiğini, neden indirildiğini ve ne işe yaradığını bilmiyor. Peki; APK nedir?

APK Nedir?

Açıklaması; Android Package Kit olan APK dosyaları Android işletim sistemi tabanlı mobil cihazlarda Google Play Store haricinde indirilerek cihazlara oyun ya da uygulama yüklemeye yarayan dosya bütünüdür. Bu APK dosyalar kullanıcıların ücretli oyunları ücretsiz indirmelerine, ya da oyun içi satın alım ürünlerini devre dışı bırakmak gibi amaçlarla kullanılabilir. Paralı oyunları bedava indirme işlemi yapmak isteyen kullanıcılar ise APK dosyalara yönelir.

APK Neden İndirilir?

Bir mobil kullanıcının APK dosyası indirmesi için pek çok sebep bulunmaktadır. APK dosyaları; ücretli oyunları ücretsiz indirme, hileli oyun indirme ya da oyun içi satın alımları ücretsiz olarak satın alma gibi özellikleri kullanmak için tasarlanmış özel dosyalardır. APK dosyaları üçüncü kaynak yazılım olup, Android resmi uygulama marketi Google Play Store'da yer almamaktadır. Bu nedenle kullanıcılar APK dosyalarının güvenli olup olmadığını sıkça araştırmaktadır. Peki; APK dosyaları güvenilir mi?

APK Dosyaları Güvenilir Mi?

Android cihazlarda Google Play Store'da resmi olarak bulunmayan ya da bulunsa dahi kullanıcılara orijinal haliyle sunulan uygulamalar bile yeterince güvenilir değilken, pek çok kullanıcı APK dosyalarını indirme konusunda araştırma yapıyor. Arama motorlarında sıkça aratılan "APK Dosyaları Güvenilir Mi?" sorusu ise APK dosyası indirecek olan kullanıcıların dikkatini çekiyor.

APK dosyalar üçüncü kaynak olarak adlandırılan ve resmi olarak geliştirici olmayan kullanıcılar tarafından geliştirilen mobil uygulama ve oyunlardır. Bu nedenle APK dosyalarının içerisinde ne barındırdığı, kullanıcılar için tehdit oluşturup oluşturmadığı kesin olarak bilinemez. Bu nedenle APK dosyaları güvenliği kesin olarak kanıtlanmamış uygulamalardır.

Ücretli Oyunlar Nasıl Ücretsiz İndirilir?

APK dosyaları ile paralı oyunları bedava indirmek isteyen kullanıcılar bu işlemi kolayca gerçekleştirebilir. Ancak; arama motorlarında bu aramayı yapan mobil cihaz kullanıcıları için pek çok tehdit bulunmaktadır. İnternette yer alan ve kullanıcılara sunulan APK dosyaları virüs içerebilmektedir. Bu nedenle APK dosyası indirecek olan kullanıcıların iyi bir araştırma sürecinden sonra APK dosyası indirmesi gereklidir.

iPhone APK İndirme Yapılır Mı?

Android cihazlar için özel olarak geliştirilen APK dosyaları işletim sistemi farkları nedeniyle Apple marka cihazlara yüklenememektedir.