Cem Uzan'dan Cumhurbaşkanlık adaylığı açıklaması! Cem Uzan kimdir, nereli, kaç yaşında?

Cem Uzan'dan Cumhurbaşkanlık adaylığı açıklaması! Cem Uzan kimdir, nereli, kaç yaşında?

Dün sosyal medya hesabından Ekim ayında önemli açıklamalarda bulunacağını açıklayan Cem Uzan'dan detaylar gelmeye başladı. Cem Uzan'dan Cumhurbaşkanlık adaylığı açıklaması! Cem Uzan kimdir, nereli, kaç yaşında?

Cem Uzan kimdir, nereli, kaç yaşında, neden yurt dışına kaçtı? Dün sosyal medya hesabından Ekim ayında önemli açıklamalarda bulunacağını açıklayan Cem Uzan'dan detaylar gelmeye başladı.

CEM UZAN'DAN CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞI AÇIKLAMASI!

Sosyal medya paylaşımları ile gündeme gelin Cem Uzan bugün yaptığı açıklama ile birlikte Türkiye'nin 2023 yılında gerçekleştireceği Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olduğunu açıkladı. Yurt dışında yaşayan zengin iş adamı Genç Parti lideri. İşte Twitter hesabından yaptığı açıklamalar:

"Ben Cumhurbaşkanı adayıyım. Haziran 2023'te Türkiye'ye Cumhurbaşkanı olacağım. Başbakan değil, Cumhurbaşkanı olacağım. Yasaklar, millet oy verdiği sürece kimsenin önünde engel olmuyor. Bira, rakı, şarap, viski ve her türlü alkollü içecekte ÖTV sıfır (0) olacak. Sadece KDV olacak. +Satış için izin alınması gerekmeyecek. Yalnızca bildirimde bulunulacak. Gençlerin Cem abisiyim. Tüm gençlerimize namus sözü: Türkiye, Avrupa Birliği'ne dahil OLACAK."

CEM UZAN KİMDİR?

Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile gündeme gelen Cem Uzan 26 Aralık 1960 yılında Adapazarı'nda doğmuştur. Cem Uzan; Türk iş insanı, siyasetçi ve eski Genç Parti genel başkanlığı yapmıştır. Daha öncesinde Star Tv, Kral Tv ve Star Gazetesi'nin eski sahibidir. Aile şirketleri ile tanınan Cem Uzan, 2004 yılında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından el konulmasına dek babası Kemal Uzan ve kardeşi Hakan Uzan ile dönemin Türkiye'nin ekonomik olarak en güçlü ailelerinden birisiydi.

Türkiye'nin ilk özel televizyon kanalı olan Star Tv'yi kuran Cem Uzan, 2002 yılı içerisinde Genç Parti'yi kurarak Türk siyasetine giriş yaptı. 23 Ağustos 2002 tarihinde gerçekleştirilen Genç Parti'nin üçüncü olağanüstü kongresinde partinin genel başkanlık görevine seçildi.

2002 Türkiye genel seçimlerinde Genç Parti yüzde 7,25 oy aldı. 2007 Türkiye genel seçimlerinde ise yüzde 3,07 oy aldı.

2. Ergenekon iddianâmesinde, Şener Eruygur'u askerî darbeye teşvik etmekle suçlanan Cem Uzan, siyâsi sığınma talebini kabul eden Fransa'da hayatını sürdürmektedir. 2 Temmuz 2020 tarihinde Ankara'da yapılan Genç Parti 5. Olağan Kongresi'ne telekonferans yöntemiyle katılarak yeni genel başkanın Murat Hakan Uzan olduğunu açıklamıştır.

CEM UZAN'IN İŞ HAYATI

Türkiye'nin ilk özel televizyon kanalı Star Tv ve sonrasında ilk eğlence Teleon TV ve ilk müzik kanalı olan Kral Tv'yi, ilk Türk sineması olan Yeşilçam Tv gibi birçok kanalı kuran Cem Uzan mobil iletişim alanında ise Telsim şirketini kurdu.

Türkiye'de ilk özel kanal ve mobil iletişim cihazlarını getiren Cem Uzan yaptığı işler ile ülkenin en zengin insanı olarak konumlandırılmıştır.