YSK karar aldı! 3 merkezde seçimler yenilenmeyecek!

YSK karar aldı! 3 merkezde seçimler yenilenmeyecek!

Siyasi partilerin bazı yerlerde seçim sonuçlarına dair itirazları Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından görüşüp karara bağlanılıyor.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri yapıldıktan sonra aradan 1 haftalık süreç geçti ancak seçim itirazları henüz bitmedi. Siyasi partiler bazı seçim bölgelerinde seçim sonuçlarına itiraz ediyorlar. Bu itirazlar önce İlçe Seçim Kurulu tarafından değerlendiriliyor. Bunun ardından siyasi partiler istedikleri sonuçları alamamaları durumunda İl Seçim Kurulu’na başvurarak itirazını sunuyor. Son aşama ise Yüksek Seçim Kurulu’na itiraz oluyor. Tüm bu itirazlar karara bağlanmadan da seçim sonuçları tartışmalı olan yerlerde mazbatalar verilmiyor.

YSK’DAN TOPLANTI!

YSK bugün bir toplantı yaparak ülke genelinde seçim sonuçlarına yapılan itirazları değerlendirdi. İl ve ilçe seçim kurullarına yapılan başvuruları inceleyen YSK çok önemli 3 kararın altına imza attı. Bu karar ile beraber 3 seçim bölgesinde seçimlerin yenileneceğine dair kararlar kaldırıldı. Böylece bu bölgelerde seçimler tekrar edilmeyecek.

YSK’nın toplantısında CHP’nin Nevşehir’in Ürgüp ilçesi için yaptığı itiraz değerlendirildi. Daha önce Ürgüp için seçimlerin yenilenmesi kararı ilçe seçim kurulundan çıkmıştı. YSK ise CHP’nin başvurusunu haklı buldu ve Ürgüp Belediye Başkanlığı seçimleri tekrarlanmayacak.

Aynı şekilde Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde AK Parti seçimlerin yenilenmesi kararına itiraz etmişti. Bu karar da haklı bulunarak seçimlerin yenilenmemesine karar verildi. Şanlıurfa’nın bir diğer ilçesi olan Halfeti’de ise DEM Parti itirazda bulunmuştu. Bu itiraz da YSK tarafından haklı bulunarak seçimlerin yenilenmemesi kararı alındı.

Türkiye genelinde seçimlere dair bazı bölgelerde karara bağlanmamış ve süreci devam eden itirazlar bulunuyor. YSK bu itirazları da neticelendirip kazanan adayları mazbatalarının verilerek görevlerine başlamalarını sağlayacak. Buna dair yeni kararlar alınacağı bildirildi.