Ünlülerin yerel seçim karnesi! Hangi isimler belediye başkanı seçildi?

Ünlülerin yerel seçim karnesi! Hangi isimler belediye başkanı seçildi?

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde çok sayıda ünlü seçilmek için yarıştı. Sanat ve spor dünyasından hangi ünlüler seçim zaferi yaşadılar?

Türkiye 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi için sandık başına gitti. Vatandaşlar kendilerini yönetecek yerel yöneticileri seçtiler. Her seçimde olduğu gibi bu seçimde de ünlüler dünyasından isimler aday oldular. Bu ünlü isimlerden bazıları seçimden zaferle çıkarken bazıları ise hüsranla çıktılar. Şimdi Türkiye’de herkes seçimi kazanan ünlüleri merak ediyor.

BEHZAT Ç. BELEDİYE BAŞKANI OLDU!

31 Mart seçimlerinde ünlülerin adaylıklarında en çok Erdal Beşikçioğlu’nun CHP’den Etimesgut Belediye Başkanı Adayı olması konuşuldu. Fenomen dizi Behzat Ç. İle büyük bir hayran kitlesine sahip olan Erdal Beşikçioğlu seçimden de zaferle çıktı. Oyların yüzde 56,67’sini alan Erdal Beşikçioğlu Etimesgut Belediye Başkanı seçildi.

MUSTAFA DENİZLİ’NİN KIZI KAZANDI

CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı olarak Türk futbolunun efsane isimlerinden olan Mustafa Denizli’nin kızı Lal Denizli’yi aday göstermişti. Yüzde 53,74 oranında oy alan Lal Denizli bu sonuçla Çeşme Belediye Başkanı oldu. Aynı zamanda Lal Denizli, Çeşme Belediye Başkanı olarak görev yapacak ilk kadın başkan olarak Çeşme’nin tarihine de geçti.

DAVUT GÜLOĞLU 30.524 OY ALDI SEÇİLEMEDİ

Ünlü sanatçı Davut Güloğlu Yeniden Refah Partisi’nin Düzce Belediye Başkan Adayı olarak seçimlere girdi. 30.524 oy alan Davut Güloğlu’nun oy oranı yüzde 29,77’de kaldı. Seçimi ise AK Parti adayı Faruk Özlü yüzde 40,21 oranında oy ile kazandı.

GÖKHAN ZAN HAYAL KIRIKLIĞI

31 Mart seçimlerinin en sansasyonel ismi eski futbolcu Gökhan Zan olmuştu. TİP’ten Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Gökhan Zan’dan partisi desteğini çekmişti. Bu şekilde seçime giren Gökhan Zan yüzde 2,01 oranında oy alabildi.

HAKAN PEKER’İ PİŞMAN EDECEK SONUÇ

Ünlü sanatçı Hakan Peker İYİ Parti’nin Safranbolu Belediye Başkan Adayı oldu. Ancak seçmende bu adaylığın bir karşılığı olmadı. Yüzde 3,68 oranında oy alabilen Hakan Peker CHP’den Elif Köse’ye karşı kaybetti.