"Tutuklanacaksın!" Ümit Özdağ'dan Süleyman Soylu'ya Sert Sözler

"Tutuklanacaksın!" Ümit Özdağ'dan Süleyman Soylu'ya Sert Sözler

Dün akşam saatlerinde başlayan Süleyman Soylu, Ümit Özdağ gerilimi bugün devam ediyor. Sabah saatlerinde İçişleri Bakanlığı'na yürüyen Ümit Özdağ "Bu görevin bittiği zaman tutuklanacaksın kardeşim" ifadelerini kullandı.

Dün akşam bir televizyon programında gündeme dair konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ümit Özdağ'ın finanse ettiğini belirttiği ve yapımcısının gözaltına alındığı, eleştirel film "Sessiz İstila" ile ilgili açıklamalarda bulundu. Mülteci sorunu ile ilgili konuşulan programda sunucu ilerleyen dakikalarda Ümit Özdağ'ın sosyal medya üzerinden vermiş olduğu yanıtı Süleyman Soylu'ya okumak isteyince Soylu "Asla kabul etmem, adam yerine, insan yerine koymam. Hayvandan aşağı biridir. Soros çocuğudur. Operasyon çocuğudur. Haysiyetsiz adam!" ifadeleri ile sorunun okunmasını kabul etmedi.

Programda konuşulanların üzerine Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ Twitter hesabı üzerinden bakan Süleyman Soylu'ya seslendi. Ümit Özdağ'ın, Süleyman Soylu'ya seslendiği tweetler sırasıyla şu şekilde;

  • Süleyman, ben yarın saat 11.00'de tek başıma ve silahsız İçişleri Bakanlığı önünde olacağım. Zerre kadar cesaretin varsa beni şerefli Türk polisinin arkasına saklanmadan bakanlık kapısında bekle. Kimin ne çocuğu olduğunu orada bütün Türk milleti görecek.
  • Süleyman, heyecanlanma. Ben tek başıma geliyorum. Bir çoğu benim akademide, istihbaratta öğrencim olmuş sevgili polis kardeşlerimin arkasına saklanma. Ben parti genel başkanı olarak gelmiyorum. Bu iş seninle benim aramda. Yarın karşıma çıkmaya cesaret edemezsen seni başka yerde bulurum.

Atılan tweetlerin ardından sosyal medya gündemi Soylu ve Özdağ gerginliğine odaklandı. Vatandaşlar ise bu sabah 11.00'i beklemeye başlamıştı ki, gelişmeler art arda geldi.

Ankara'da Bu Sabah Yaşananlar

Sabah erken saatlerde Ümit Özdağ'ın ve Zafer Partisi'nin Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlar vatandaşların dikkatini çekti. Zafer Partisi resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda vatandaşların İçişleri Bakanlığı'na gitmemeleri ve provokasyona neden olmamaları rica edildi.

Ardından Ümit Özdağ'ın sert açıklamaları gelmeye başladı. Özdağ; “Süleyman eğer adamsan, eğer korkak değilsen, bugün saat 11.00'de polislerin arkasına sığınmadan bakanlığın önünde karşıma çıkarsın. Ama duydum ki, İstanbul'dan bile Çevik Kuvvet getirip barikatlar kurmuşsun. Rezil korkak.” ifadelerini kullanarak Süleyman Soylu'nun İstanbul'dan polis takviyesi getirdiği iddiasında bulundu.

TBMM Dikmen Giriş Kapısı'ndan yola çıkan ve İçişleri Bakanlığı'na yürümek isteyen Ümit Özdağ emniyet görevlileri tarafından durdurulmaya çalışıldı. Kendisini durdurmaya çalışan emniyet görevlilerine çıkışan Özdağ; "Benim aileme küfretmek senin haddine mi? Korkak herif, korkak Süleyman, çık karşıma, sen don lastiği satarken ben akademide polis kardeşlerime ders veriyordum. Türkiye tarihinin en büyük kriminalisin. Geliyorum Süleyman bekle!” ifadelerini kullanarak Soylu'ya bir kez daha seslendi.

Özdağ'ın "Dün Soylu’nun bana ve aileme yaptığı hakaret bu operasyonun işaret fişeğidir. Yemek yediğimi restoranlardan kredi kartı bilgilerimi toplatmadın mı? Senden korkan senin gibi olsun. Sen kriminal bir adamsın. Bu görevin bittiği zaman tutuklanacaksın kardeşim. Hadi el mi yaman bey mi yaman?" ifadeleri gündeme damgasını vurdu.