Türkiye'de Siyasi Partilerin Mülteci Politikaları! Son Gelişmeler!

Türkiye'de Siyasi Partilerin Mülteci Politikaları! Son Gelişmeler!

Türkiye'de yer alan siyasi partilerin 2023 seçimleri öncesi Türkiye'nin en önemli problemlerinin başını çeken mülteci problemine karşı sergileyecekleri politikaları açıkladılar. İşte bütün detaylarıyla gursesgazetesi.com'da...

Türkiye'de Siyasi Partilerin Mülteci Politikaları!

Türkiye'de yer alan siyasi partilerin 2023 seçimleri öncesi Türkiye'nin en önemli problemlerinin başını çeken mülteci problemine karşı sergileyecekleri politikaları açıkladılar.

Geçtiğimiz günlerde gündemi yoğun biçimde ilgilendiren ve meşgul eden mülteci problemlerinde siyasi ortamda gerginlikler yaşanmıştı. Ana muhalefet partisi başkanından Cumhurbaşkanına karşı karşılıklı sözler söylenmişti. Türkiye'nin başta ekonomi olmak üzere ikinci en büyük sorun mülteci problemi olduğunu Türkiye'de yaşayan herkesin onayladığını sosyal medya da görmekteyiz. Her gün sosyal medya platformlarında kullanıcıların yıllardır ülkemizde misafir ettiğimiz çeşitli ülkelerden gelen mültecilerin günden güne ileride üstünden kalkamayacağımız noktaya geleceğini paylaşımları ile ifade etmektedir. İlerleyen yıllarda ülke içerisinde azınlık grupların artacağı çeşitli ülkelerin vatandaşları olacak. Son durum hakkında bütün gelişmeler karşısında seçmenler önümüzdeki yılda yapılacak genel seçimlerde oy kullanırken ekonomiden önce mülteci problemine çözüm üretecek partiyi tercih edeceğini bilmekteyiz. Hükümet yetkilileri, ana muhalefet parti başkanı ve mecliste yer alan diğer muhalefet kanadınca bütün siyasi partilerin mülteci politikaları işte...

ZAFER Partisi Mülteci Politikaları

Verilen vatandaşlıklar iptal edilecek, sığınmacıların tamamı gerekirse 'ZORLA' gönderilecek.

AK Parti'nin Mülteci Politikaları

Mültecilerin geri dönüşleri için Suriye'de güvenli yaşam alanları oluşturularak kısmi bir geri dönüş sağlanacak. Mültecilerin bir kısmı entegre edilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı projelerin zemini şimdiden faaliyeti geçmesi için hızlandırılacak.

Cumhuriyet Halk Partisi Mülteci Politikaları

CHP, herkesten farklı davranarak Suriye hükümeti ile ortak çalışma yürütecek. Güvenli ve onarılması mümkün olan yerlere ev ve fabrika inşa edilecek. Türkiye'de yaşayan mültecilerden gönüllü olanları geri gönderilecek. Gitmek istemeyenler ise entegre edilme çalışmaları başlatılacak.

İYİ Parti Mülteci Politikaları

Gönüllü bir şekilde geri dönüş sağlanacak dönmek istemeyenler entegre edilecek.

Demokrasi ve Atılım Partisi Mülteci Politikaları

Dönmek isteyenler gönderilecek büyük bölümü entegre edilecek.

Gelecek Partisi Mülteci Politikaları

Dönmek isteyen gönderilecek, geri kalanlar entegre edilecek.

Saadet Partisi Mülteci Politikaları

Geri dönmek isteyenler gönderilecek dönmek istemeyenler entegre edilecek.