Türk Vatandaşlığı Verilen Suriyeli Sayısı Belli Oldu! Süleyman Soylu Açıkladı! Türkiye'de Kaç Suriyeli Türk Vatandaşı Oldu!

Türk Vatandaşlığı Verilen Suriyeli Sayısı Belli Oldu! Süleyman Soylu Açıkladı! Türkiye'de Kaç Suriyeli Türk Vatandaşı Oldu!

Uzun süredir sosyal medyada tartışılan o konuya İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan beklenen açıklama geldi. Suriyeli mültecilere Türk vatandaşlığı verilmesi ile ilgili konuşulan konuda kaç Suriyeli vatandaşa Türk vatandaşlığı verildiği açıklandı.

Sosyal medyada uzun süredir konuşulan konular arasında mülteci konusu yer alıyor. Türkiye'de bulunan Suriyeli mültecilere verilen Türk vatandaşlığı konusu pek çok kişi tarafından tartışılırken o tartışmalara son noktayı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu koydu. Uzun süredir sosyal medyada tartışılan o konuya İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan beklenen açıklama geldi. Suriyeli mültecilere Türk vatandaşlığı verilmesi ile ilgili konuşulan konuda kaç Suriyeli vatandaşa Türk vatandaşlığı verildiği açıklandı.

Sığınmacılar ile ilgili tartışmalar sosyal medyada devam ederken özellikle de Suriye'den gelen ve Türk vatandaşlığı verilen kişi sayısı oldukça merak ediliyordu. Siyasiler tarafından oldukça tartışılan bu konuya son noktayı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu koydu.

Türkiye'de Kaç Mülteci Var?

Türkiye'de konuşulan konular arasında yer alan mültecilerle ilgili beklenen açıklama geldi. Geçtiğimiz hafta Türkiye'de bulunan mülteci sayısı ile ilgili Türkiye'de 3 milyon 762 binin üzerinde Suriyeli olduğu iddialarını yalanlamış, son 5 yılda gidenlerin sayısının 1,5 milyon kişiyi geçtiğini söylemişti. Suriyeli mülteciler ile ilgili açıklama yapan Süleyman Soylu kaç mülteciye Türk vatandaşlığı verildiğini de açıkladı.

Siyasiler arasında oldukça sık tartışılan ve son dönemlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan Suriyeli mülteci konusunda Süleyman Soylu kaç Suriyeli'ye Türk vatandaşlığı verildiğini açıkladı.

Kaç Suriyeliye Türk Vatandaşlığı Verildi?

screenshot-41.png

Türkiye'de Türk vatandaşlığı verilen Suriyeli Mülteci sayısıyla ilgili gün içi katılmış olduğu etkinlikte açıklama yapan Süleyman Soylu "Bugüne kadar kriterlerini sağlamak suretiyle vatandaşlık hakkı kazanan ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Suriyeli sayısı 200 bin 950'dir" dedi.

Tüm bu açıklamaların yanı sıra İstanbul Başakşehir İlçe Nüfus Müdürlüğü'nde çekilen görüntüler yeniden gündeme geldi. Kurumda yetkili yerde sıra bekleyen 9 kişiden 7'sinin yabancı uyruklu olması gündeme gelmişti. Fotoğrafın ilk gündem olduğu günden sonra ekrana sansür uygulayarak yeniden paylaşım yapması se daha çok tartışıldı.