TİP, Hatay adaylığından Gökhan Zan'ı neden geri çekti?

TİP, Hatay adaylığından Gökhan Zan'ı neden geri çekti?

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için TİP’in adayı olan Gökhan Zan tartışmalı bir şekilde adaylıktan geri çekildi. TİP’in sürpriz kararı sonrasında iddialar ardı ardına gelerek gündemin bir numarasına oturdu.

Kısa bir süre önce İYİ Parti’den istifa eden Gökhan Zan, Hatay’a hizmet etmek istediğini dile getiriyordu. Bu konuda sürpriz bir gelişme yaşanmış ve TİP ile Gökhan Zan anlaştı ve TİP’in Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Gökhan Zan gösterildi. Hatay’da önemli bir desteği olduğu düşünülen Gökhan Zan’ın seçimlere gireceği düşünülürken şok bir gelişme yaşandı.

TİP GÖKHAN ZAN’IN ÜZERİNİ ÇİZDİ!

TİP tarafından bir açıklama yapılarak Gökhan Zan’ın adaylığını geri çektiklerini duyurdu. TİP yazılı açıklama ile bunun gerekçelerini üstü kapalı olarak kamuoyuna ilan etti. Gökhan Zan’ın konuyla alakalı olarak şikayetçi olacağı ama TİP’in böyle ilişkiler içerisinde olmayı tercih etmeyeceği belirtilerek Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Gökhan Zan’ın geri çekildiği bildirildi. TİP’in yaptığı bu açıklama siyaset gündemine bomba gibi düştü.

GÖKHAN ZAN KONUŞTU!

Tartışmaların odağındaki isim olan Gökhan Zan ise tehdit ve şantaj ile adaylıktan çekilmemesi için baskılar ile karşılaştığı gerekçesi ile ilgili kişilerden şikayetçi oldu. Ailesinin mafyavari tehditlerle karşılaştığını açıklayan Gökhan Zan bu tehditlerden partisi TİP’i bilgilendirdiğini ve haberlerinin olduğunu belirtti. Hatay’a hizmet etmek istediğini söyleyen Gökhan Zan bu konuda vazgeçmediğini de sözlerine ekleyerek mağdur olduğunu belirtti.

İSMAİL SAYMAZ’DAN İDDİALAR

Gökhan Zan meselesinde en çarpıcı bilgileri ise İsmail Saymaz duyurdu. Edindiği bilgileri iddia olarak aktaran İsmail Saymaz, “Gökhan Zan ile simi bilinen bir kişi iletişime geçti. Bu kişi yapılan görüşmede adaylıktan çekilmemesi halinde Gökhan Zan’a 3 milyon dolar önerdi. Gökhan Zan da iddiaya göre 5 milyon dolar için pazarlık etti. İkinci bir görüşme kaydından ise Gökhan Zan’ın TRT’de spor yorumcusu olmak için pazarlık ettiği şeklinde iddialar var. Bu şahıs bu kayıtları kullanarak Gökhan Zan’a şantaj yaptı.” dedi.

Gökhan Zan ilgili kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.