Şok İddia "Süleyman Soylu, Recep Tayyip Erdoğan'ı Tehdit Ediyor."

Şok İddia "Süleyman Soylu, Recep Tayyip Erdoğan'ı Tehdit Ediyor."

Demokrat Parti Ordu Milleetvekili Cemal Enginyurt'tan şok iddia! Enginyurt, Süleyman Soylu'nu n Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tehdit ettiğini iddia etti. İddianın ardından sosyal medya karıştı. Peki; Cemal Enginyurt ne dedi? Cemal Enginyurt'un iddiası doğru mu?

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Ümit Özdağ arasında yaşanan gerginlik ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Dün akşam saatlerinden itibaren ülke gündeminin en üst noktasında olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında yaşanan gerginlikle ilgili gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Dün akşam bir televizyon programında ülke gündemini değerlendiren Süleyman Soylu'ya Ümit Özdağ'dan resmi Twitter hesabından gelen yanıt ile Soylu oldukça sinirlenmiş ve Özdağ için "Hayvandan aşağılıktır. Soros çocuğu" gibi ifadeler kullanmıştı. Bunun üzerine Özdağ, bugün için sabah 11.00'e İçişleri Bakanlığı'nın önüne yürüyeceğini söylemiş ve Süleyman Soylu'yu da davet etmişti.

Özdağ'ın "Ben Zafer Partisi Genel Başkanı olmamın yanı sıra, Ümit Özdağ olarak tek başıma İçişleri Bakanlığı’nın önüne gideceğim. Tek başıma ve silahsız. Süleyman, zerre kadar erkeklik onurun varsa beni kapının önünde bekle! Seni İçişleri Bakanlığı’nın önünde bulacağım oğlum! O zaman göreceğiz kim operasyon çocuğu, kim Soros’un çocuğu. Saat 11:00’de. Erkeksen orada bekle” ifadelerini kullanmasının ardından ülke gündemi bir anda karışıklığın içine sürüklenmişti.

Son olarak Tele1 kanalına konuşan Enginyurt, Süleyman Soylu'nun çıkışını gündemi değiştirmek adına gerçekleştirdiğini iddia etti. Süleyman Soylu'nun Ümit Özdağ'a bilinçli bir şekilde hakaret ettiğini belirten Cemal Enginyurt; "Süleyman Soylu'nun suyu ısınmıştır. Bunları Sayın Cumhurbaşkanı'nın yanında elini güçlendirmek için yapıyor." ifadelerini kullandı.

Süleyman Soylu'nun siyaseti iyi bir şekilde kullandığını dile getiren Enginyurt, "Soylu Recep Tayyip Erdoğan'ı tehdit ediyor, 'Beni atarsan bunun için attı derim' diyor, 'Ümit Özdağ'a kızdığım için attı derim' diyor" diyerek sözlerine ekledi. Cemal Enginyurt, "Aslında ülkeyi gezmeye, halkı uyarmaya gerek yok. Soylu'yu her hafta bir programa çıkarsınlar zaten filmin sonunda AKP kendiliğinden bitecek. Çünkü bu dil topluma zarar veriyor. Soylu'nun dili kavga dilidir" ifadelerini kullandı.

Cemal Enginyurt'a sosyal medyada kimi vatandaşlar destek mesajları ve yorumları atarken, kimi vatandaşlar ise kendisine büyük tepki gösterdi. Sosyal medyada bazı vatandaşlar, Enginyurt'un ülke çıkarlarının aksine açıklamalarda bulunduğunu ve gergin bir ortamı kaosa hızla sürüklemekle itham etti.