RTÜK cezalarına Kılıçdaroğlu'ndan cevap!

RTÜK cezalarına Kılıçdaroğlu'ndan cevap!

Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını paylaşan kanallara ceza yağdı! Cezaların açıklanmasının ardından Kılıçdaroğlu'ndan yanıt gecikmedi!

Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçen gün yayınladığı açıklaması gündeme bomba gibi düşmüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere pek çok siyasi de konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bu açıklamaların sosyal medya üzerinden paylaşılmasının yanı sıra bazı TV kanallarının da açıklamayı paylaşması, RTÜK tarafından cezalandırıldı!

Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açıklamalar başlıca şu şekildeydi; “Hukuksuzlukla yok ettikleri ülkeden, hukuka sığınmak için ABD’ye kaçmak istiyorlar. Paravan bir vakıf kuruyorlar. Başına bir Amerikan vatandaşını koyuyorlar. Ama vakfın asıl yönetimi, Erdoğan ailesi üyelerine ait. Türkiye’den iki vakıf seçiliyor. TÜRGEV ve ENSAR. Bu vakıflar başlıyor, paraları bir Amerikan vatandaşına göndermeye. 1 milyar lirayı şıp diye transfer ediyorlar Amerika’ya. Erdoğan, çık söyle. Bu para gönderttiğin paravanın başında senin ailenden kim var? Ailede kim gönderiyor, bu paraları? Ailenden kim alıyor bu paraları, karşı tarafta. Çık anlat, çekinme”

Bu açıklamanın ardından bugün alınan karar ile bu kanallara RTÜK tarafından ceza verileceği öğrenildi. "Bir Kaçış Planı Anatomisi" adlı açıklamanın bulunduğu videonun TV kanallarında yayınlanması ve ceza alması, Kemal Kılıçdaroğlu'nu kızdırdı! Sosyal medya hesabı üzerinden ceza alan bu kanallar ile ilgili açıklamalarda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şu şekildeydi;

KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMALARI

"Yoksullaştırma şiddetin, terörün en kötüsüdür. Bu Saray, halkı yoksullukla terörize etmektedir. Bu yoksullaştırma terörü sürerken, Saray evlatları vakıflar üzerinden yüzlerce milyon dolarla oynuyor. Baba 'Eeey Amerika" edebiyatında, evlatlar dolar transferinde..."

"Belgeler ortaya çıkınca, emir verildi, atanmışlar aHaber'e koştu. Tabii her taraf belge dolu olunca, baktılar olmuyor, RTÜK üzerinden beni de yasaklamaya giriştiler. Ki RTÜK, bu devrin ekonomik terör aparatlarından biridir; sadece bu!"

"Gelelim 'Kılıçdaroğlu susturulabilir mi?' sorusuna. Senin paramiliterlerin, mafyaların, derin devlet müptezellerin, kullanışlı aparatların beni durduramaz. Ey Saray, senin meselen bana kimin, neyi izin vereceği değildir; senin meselen, beni durdurabilecek gücünün olmamasıdır!"

Bu açıklamaların ardından pek çok vatandaş hangi kanalların ceza aldığını merak etti. Peki RTÜK hangi kanallara ceza verdi? İşte detaylar...

CEZA ALAN KANALLAR

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi İlhan Taşcı, RTÜK'ün, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Bir kaçış planının anotomisi' açıklamasını yayınlayan Tele1, KRT TV, Flash ve Halk TV’ye oy çokluğuyla tavandan yüzde 3 para cezası almalarına karar verildiğini açıkladı.

Konu ile ilgili Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra diğer siyasilerin hangi açıklamalarda bulunacağı merak konusu oldu. Özellikle Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cevabı merak edilenler arasına girdi.