İYİ Parti'de seçimli kurultay tarihi belli oldu!

İYİ Parti'de seçimli kurultay tarihi belli oldu!

31 Mart yerel seçimlerinde beklediği sonuçları alamayan İYİ Parti’de kurultay kararı alınacağı ifade edilmişti. İYİ Parti’nin yapacağı Olağanüstü Seçimli Kurultayı için tarih belirlendi.

İYİ Parti’de yerel seçimlerde alınan başarısız sonuçlar parti içi tartışmaları alevlendirdi. Bu tartışmaların önünü kesmek isteyen Genel Başkan Meral Akşener hemen seçimin ertesi günü bir açıklama yaparak kurultaya gideceklerini duyurmuştu. Meral Akşener yapmış olduğu kurultay açıklamasının gereğini yerine getirmek için hiç vakit kaybetmedi.

2,5 SAAT BASINA KAPALI TOPLANTI!

Bugün İYİ Parti’de geniş katılımlı bir toplantı yapıldı. Bu toplantıya milletvekilleri, Başkanlık Divanı ve Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleri katıldılar. Meral Akşener’in başkanlık ettiği toplantı İYİ Parti Genel Merkez Ek Bina’da yapıldı ve 2,5 saat sürdü. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen bu kritik toplantıda herkesin eteğindeki taşları döktüğü bildirildi.

27 NİSANDA SEÇİMLİ KURULTAY!

Toplantı sonrasında İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hakan Şeref Olgun bir açıklamada bulunarak, “27 Nisan 2024 tarihinde İYİ Parti’nin olağanüstü büyük kongresi yapılacak.” dedi. Böylece İYİ Parti Olağanüstü Seçimli Kurultayı’nın tarihi de 27 Nisan 2024 olarak netleşmiş oldu.

DERVİŞOĞLU GENEL BAŞKANLIK İÇİN AÇIK KAPI BIRAKTI!

Yapılacak Kurultay’da aday olmasına kesin gözüyle bakılan İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu bir açıklama yaparak kongrede adaylığa açık kapı bıraktı. Dervişoğlu açıklamasında, “Her kongrede benim bir şeyler olacağıma dair iddialar olabilir. Benim bu adaylık konusu ile söyleyecek bir şeyim yok. Kesinlikle aday değilim demiyorum ama şu anda söyleyecek sözüm yok diyebilirim.” ifadelerini kullandı.

İLK ADAY GÜNAY KODAZ OLMUŞTU

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Günay Kodaz daha kurultay kararı alınır alınmaz henüz tarih belli olmadan aday olduğunu açıklamıştı.