İmamoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a cevap!

İmamoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a cevap!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eleştirilerine, “Niyetler iyi değilse hükümet ve belediyenin aynı partiden olmasının hiçbir faydası yok.” yanıtını verdi.

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için son bir haftalık sürece girildi. Taraflar da son kozlarını oynamaya başladılar. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün yaptığı İstanbul mitingi ile İstanbul’da sahaya indi ve seçim sonuna kadar da İstanbul’a özel çalışma yapacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eleştirilerine yanıt veriyor.

İSTANBUL'A İHANETE DOYMAMIŞLAR

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bugün Beylikdüzü’nde Kiptaş Kırlangıç Evler 1. Etap Anahtar Teslimi törenine katıldı. Törende açıklamalarda bulunan Ekrem İmamoğlu, “Tek dertleri var. Kendilerinin İstanbul’a ihanet olarak tarif ettikleri işlerle bir avuç insanı zengin etmek. Bu ihaneti de kentsel dönüşüm kalıbının içerisine sokuyorlar. Bu ihanetim sorumlularından birisi de ilgili bakanlıktır. İşte o günlerin bütününe hakim olan kişiyi bugün İstanbul’a aday olarak göndermişler. Bu aslında onların İstanbul ile alakalı dertlerini açık bir şekilde ortaya koyuyor. Bunlar ihanete doymamış, bunlar haksız kazanca doymamış, bunlar ranta doymamışlar ve şimdi aynı şeye devam etmek istiyorlar.” dedi.

NİYETLER İYİ DEĞİLSE ÖNEMİ YOK!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse o şehre herhangi bir şey gelmez” sözlerine de yanıt veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bir örnek vermek istiyorum. Onların yönettiği Kiptaş 24 yılda kaç yapıya çözüm buldu biliyor musunuz? Sadece 1.632 yapıya çözüm bulmuşlar. Bizim yönettiğimiz Kiptaş ise sadece 4,5 yılda 2.093 bağımsız birime çözüm üretti. Onların 25 yılda yaptığı işlerden daha fazlasını biz 4,5 yılda yaptık.

Üstelik hükümet onlarındı, İBB onlarındı, Kiptaş onlarındı. Hükümet belediye işbirliği içerisinde çalıştılar. Biz ise herhangi bir kamu bankasından tek kuruş destek almadan bunları yapıyoruz. Allah’a şükür onlardan fazla iş ürettik. Çünkü niyetler iyi değilse hükümet ve belediyenin aynı partiden olmasının hiçbir faydası yok. Sadece vatandaşın zararını büyütürler. İstanbul’a bunu yıllarca yaşattılar.” şeklinde konuştu.