Gezici'nin İstanbul anketi açıklandı! Murat Kurum farkı açacak iddiası!

Gezici'nin İstanbul anketi açıklandı! Murat Kurum farkı açacak iddiası!

Gezici Araştırma’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri için yapıp sonuçlarını açıkladığı anket büyük ses getirdi. Kamuoyu bu anket sonuçlarını tartışmaya başladı.

Türkiye’de yerel seçimler yaklaştıkça her gün bir başka seçim anketi tartışmalara neden oluyor. Son olarak Gezici Araştırma’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri için yaptığı anketin sonuçları açıklandı. CHP’ye çok yakın bir isim olduğu kamuoyunca da bilinen Gezici Araştırma Merkezi Başkanı Murat Gezici anket sonuçlarını canlı yayında açıkladı. İstanbul’da İBB yarışında hangi aday önde? İmamoğlu mu yoksa Kurum mu daha fazla oy alıyor?

MURAT KURUM ÖNDE ÇIKTI!

Anket sonuçlarını kamuoyuna ilan eden Murat Gezici yapılan çalışmanın sonuçlarına göre İstanbul’daki yarışta Cumhur İttifakı Adayı olan Murat Kurum daha yüksek bir oy oranı alıyor. Anketten yüzde 44,1 oranında oy alan Murat Kurum ilk sırada yer alıyor. Murat Kurum’un rakibi olan İBB Başkanı ve CHP’nin İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu ise yüzde 43,5 oranında oy alıyor.

FARK AÇILACAK İDDİASI!

Anket sonucuna dair kısa bir değerlendirme yapan Murat Gezici, “Çok iddialı konuşuyorum. 31 Mart’ta sandıktan çıkacak sonuç yaklaşık olarak açıkladığımız bu anket gibi olacak. Hatta bu iddiamı bir adım daha öteye taşıyayım. Daha 31 Mart’a çok zaman var. Bu süreçte Murat Kurum oy farkını yüzde 1,8’e kadar çıkaracak. Seçimin de kazananı Ekrem İmamoğlu değil Murat Kurum olacak.” dedi.

DİĞER ADAYLARIN OY ORANLARI!

Gezici Araştırma’nın anketine göre diğer adayların da aldıkları oy oranları belirlendi. Seçim anketine katılan vatandaşların tercihleri çerçevesinde Zafer Partisi İBB Başkan Adayı Azmi Karamahmutoğlu yüzde 3,1, Yeniden Refah Partisi İBB Başkan Adayı Mehmet Altınöz yüzde 2,3, İYİ Parti İBB Başkan Adayı Buğra Kavuncu yüzde 1,7 ve diğer adaylar da yüzde 1,2 oranlarında oy alıyorlar.

Açıklanan seçim anketi sonuçlarının tutarlı olup olmadığı seçim sonuçları ile ispatlanabilecek.