Fatih Erbakan seçimlerin ikinci tura kalması durumunda Erdoğan'ı desteklemeyeceğini açıkladı!

Fatih Erbakan seçimlerin ikinci tura kalması durumunda Erdoğan'ı desteklemeyeceğini açıkladı!

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan daha önce Erdoğan'ı destekleyeceklerini söyledikleri açıklama sonrasında fikir değiştirdiklerini açıkladı. Fatih Erbakan seçimlerin ikinci tura kalması durumunda Erdoğan'ı desteklemeyeceğini açıkladı!

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan daha önce Erdoğan'ı destekleyeceklerini söyledikleri açıklama sonrasında fikir değiştirdiklerini açıkladı. Fatih Erbakan "İkinci tura kalırsa Kılıçdaroğlu'na karşı Erdoğan'a destek olacağımızı söyledik başımıza gelmeyen kalmadı, Erdoğan'a destek olmayacağız" açıklamalarını yaptı, sosyal medyada büyük beğeni topladı.

Milli Görüş hareketinin kurucu lideri Necmettin Erbakan'ın oğlu Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan Haber Global'de Buket Aydın'ın sorularını yanıtladı. Fatih Erbakan yaptığı açıklamalar ile gündeme damgasını vurdu.

Fatih Erbakan, cumhurbaşkanlığı seçimi için önemli bir tavır değişikliği açıkladı. Fatih Erbakan, "Kılıçdaroğlu ile Erdoğan ikinci tura kalırsa Erdoğan'ı destekleyeceğimizi söyledik ama başımıza gelmeyen kalmadı. O kadar ciddi tepkiler oldu ki biz de şaşırdık. Şu anda, öyle bir şey olsa bile biz Tayyip Erdoğan'a destek olmayacağız" dedi.

"Kılıçdaroğlu ile Erdoğan kalırsa Erdoğan'ı destekleriz demiştik ama başımıza gelmeyen kalmadı. İlk defa da burada söylüyorum. O kadar ciddi tepkiler oldu ki, biz de şaşırdık. Özellikle Konya'da, teşkilatlarımızda bu sözümüzden dolayı rahatsız olanlar oldu. Partimizin içinde bu konuda rahatsızlıklar oluştu.

Bizde öyle bir noktaya geldik ki, şu anda söyleyeceğimiz; böyle bir şey olsa bile, biz Tayyip Erdoğan'a destek olmayacağız. Biz her iki adayı da kendi haline bırakıp, belki de 'hiçbirine oy vermeyeceğiz' deme noktasına geldik. Teşkilatlarımızın içinde yadırgayanlar oldu, üyelerimizden ve bizi destekleyenlerden görüyoruz.

AK Parti'nin oylarındaki erimeyi ve Tayyip Bey'in Cumhurbaşkanlığı noktasındaki oylarının erimesini gösteren bir şey. Bundan 5 sene öncesine baksanız Konya'dan böyle bir şey beklemezsiniz. Ama şu anda Kılıçdaroğlu ile Tayyip Bey kalsa, yine de 'Tayyip Bey'e vermeyelim, biz ikisine de vermeyelim' deme noktasına gelmişler. Gerçekten de bu kadar olacağını biz de beklemiyorduk.

Gelen bu açıklamalar sonrasında ise Yeniden Refah Partisi üyeleri ve genel başkanı ikinci tura kalması durumunda Erdoğan'ı desteklemeyeceklerini ve herhangi bir tarafıda tutmayacaklarını açıkladı. İkinci turda herhangi bir yönlendirme yapmayacak, tarafsız kalacağız açıklamalarında bulunan Fatih Erbakan, Türkiye'nin gündemine oturdu. Konya'dan çok fazla tepki geldiği söyleyen Erbakan tavır değişikliklerini Haber Global'de Buket Aydın'ın programında dile getirdi.