Ekrem İmamoğlu Van Muradiye'de cami temeli attı

Ekrem İmamoğlu Van Muradiye'de cami temeli attı

CHP'li belediye başkanları ile Van Muradiye'de düzenlenen kampa katılan Ekrem İmamoğlu, cami temeli atma törenine katıldı. Sosyal medyada yorumlar yağmur gibi yağdı. Satır başları gursesgazetesi.com'da...

Yarın CHP'li belediye başkanlarının Van'da kampa girecek olması nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Van Muradiye'de düzenlenen, bir caminin temel atma törenine katıldı. İmamoğlu'nun katıldığı tören gündeme bomba gibi düştü. Sağ kesimden ve Ekrem İmamoğlu'ndan hoşlanmayan vatandaşlar sosyal medyada İmamoğlu'nu topa tuttu.

Ekrem İmamoğlu Van Muradiye'de Cami Temel Atma Törenine Katıldı

Van'a bağlı Muradiye kentinde düzenlenen Hacı Menduh Erdoğan Camisi'nin temel atma törenine katılan Ekrem İmamoğlu, caminin ilk harç dökme işlemini gerçekleştirdi. Türkiye genelinden 250 belediye başkanının katılım gösterdiği katılımda Ekrem İmamoğlu'nun açıklaması da dikkat çekti. Açıklamasında "Bu toplantıları Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu özellikle belediyemizin olmadığı yerlerde yapıyor ki temel amacı gittiğimiz yerlerde vatandaşlarımızla buluşmak, onların dertlerini sıkıntılarını anlamak ve onlara da destek olmak, yardımcı olmak ve memleketimizin sıkıntılarını aşma yönündeki plan ve programlarımızı aktarmak." ifadelerini kullanan İBB Başkanı İmamoğlu sözlerine, "İstanbul, Türküyle, Kürdüyle bütün etnik kökeniyle hatta farklı inançta insanların bir arada yaşadığı dünyanın en güzel, en kadim kentidir. Bu kentte her şey çok güzel olursa inanıyorum ki Van'da da Muradiye'de de her şey çok güzel olur. Onun için ben İstanbul'da görevimi yaparken içimden geçeni söyleyeyim; Van'daki Muradiye'deki bir vatandaşımın, çocuğun 'ya bu adama, bu delikanlıya helal olsun, işini güzel yapıyor' duasını almak isterim. Bunu Hakkari, Mersin, Konya'dan da. Çünkü biliyorum ki eşi dostu akrabası var. Bu manada dualarınızı eksik etmeyin. Bize güzel enerjinizi yollayın, sizlere mahcup olmayalım ki gelecek günler de yıllar da memleketimize dair umutlarda büyüsün." diye devam etti.

Törenin ardından Muradiye'de gezen İmamoğlu halkla buluştu. Ancak sağ kesim İmamoğlu'na sert eleştiriler yöneltti. Sosyal medya platformlarında gündem olan habere yapılan "Senin orada ne işin var?" ve "Sen git heykel dik başkan" yorumları dikkat çekti. Sosyal medyada vatandaşların ikiye bölündüğü tartışmaların hararetlenmesi ile sol kesim de tepkisini gösterdi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter başta olmak üzere sosyal medya platformlarında gündemin merkezine oturdu ve en çok paylaşılanlar arasına girdi.