Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na Yanıt! "Ahlaksızlığa izin veremeyiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na Yanıt! "Ahlaksızlığa izin veremeyiz"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yanıt geldi! Detaylar gursesgazetesi.com'da.

Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz gün bir açıklamada bulundu. Açıklaması, yayınlandığı andan itibaren gündem geline geldi. Pek çok siyasiden ise yanıt gecikmedi. Gündemden düşmeyen konu üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelecek yanıt ise merak ediliyordu. Bugün yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konu hakkında da açıklama yaptı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları ve konu hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanıtı haberin devamında...

KEMAL KILIÇDAROĞLU AÇIKLAMASI

"Çok sayıda paralel hayatları var. Çok sayıda paralel planları var. Bugün ben içlerinden çok vahim birini açıklıyorum. Belgeler elimizde. Para akışlarının hepsi elimizde. Bir vakıf kurduruyorlar. Amerika'da. Neden Amerika? Ülkeyi Kataristan'a dönüştürenler Katar'a gider diye bekliyorsunuz ya... Biliyorlar ki o ülkelerde hukuk yok. İlk uçakla geriye gönderirler bunları. Amerika kanunlarının arkasına ise gizlenebilirler. Orası hukuk devleti. Yani hukuksuzlukla yok ettikleri ülkeden, hukuka sığınmak için ABD'ye kaçmak istiyorlar. Kendileri için yeni bir Pensilvanya yaratmanın peşindeler.

Peki ne yapıyorlar? Paravan bir vakıf kuruyorlar. Başına bir Amerikan vatandaşını koyuyorlar. Ama vakfın asıl yönetimi Erdoğan ailesi üyelerine ait. Şimdi isim vermeyeyim. Belki kendileri söyler. Aile içi işlerine karışmayın. Şimdi; bu paravan yapının izin çıkarma hakkı kazanması için paraya ihtiyacı var. Türkiye’den iki vakıf seçiliyor. Öğrenciler için kurulmuş süsü verdikleri vakıflar… Bu vakıfların asıl var olma sebeplerini de bugün öğreneceksiniz. TÜRGEV ve Ensar."

Bu açıklamanın ardından pek çok siyasi yanıt verirken, asıl merak edilen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanıtı oldu. Bugün yaptığı basın açıklamasında konu ile ilgili Erdoğan'dan yanıt geldi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanıtı...

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN YANITI

"CHP Genel Başkanı kamu görevlilerini hedef gösterdi. Verdiği karar için hakimi, yaptığı işlem için polisi, attığı imza için genel müdürü tehdit etmek ne demek? Kamu kurumlarının kapısına dayanmak ne demek? Demokraside böyle bir durum olabilir mi? Kamu görevlilerin etik meselesini konuştuğumuz şu platformda kamu göre hakkını, hukukunu savunmak da görevimizdir.

Açıkça ilan ediyorum. Kamu görevlilerine demokratik hukuk sınırları dışında söz söyleyen herkes bu milletin de bu devletin de düşmanıdır. Böyle bir kepazeliğe, ahlaksızlığa izin veremeyiz. "