Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 10 soru yanıtı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 10 soru yanıtı!

Erdoğan daha önce Kılıçdaroğlu'na 10 soruluk bir yanıt vermişti. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, bir açıklama yaptı. Bugün Erdoğan'ın açıklamalarında 10 sorunu yanıtı da vardı. İşte detaylar...

Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu ile aralarında geçen 10 soru polemiği hakkında konuştu.

Erdoğan bu 10 soruya gelen yanıtlar üzerine şu açıklamayı yaptı:

"Seçim tarihi belli. Bizden yeni seçim tarihi istiyor. Seçim tarihi belli olduğuna göre sen şimdiden Haziran 2023’e hazırlan. Ama önce adayınızı belirleyin. Sen kendin sıkıysa aday oluyor musun olmuyor musun? Önce bunu açıkla. Soru diye papağan misali tekrarlayıp durduğu zırvalar ise onun sadece yalancılığını, çapsızlığını değil, aynı zamanda ülkesinin ve milletinin çıkarlarını savunacak kalibrede bir devlet adamı olamayacağını göstermiştir.

Biliyorsunuz Merkez Bankası’nın 128 milyar dolarlık rezervi meselesini tüm kalemleriyle, üstelik bunların yaptığı yalan yanlış rakamlarla da değil, en doğru, en açık, en sarih haliyle kamuoyuyla defalarca paylaştık. Buna rağmen hala aynı nakaratı sanki altında başka bir şey varmış gibi tekrarlayan bu zatın idraksizliği, kendisinin ve partisinin sorunudur. Biz attığı iftiranın hesabını hukuk önünde soruyoruz ve soracağız. Bunun da altından kalkamayacak. Bunu da çok kısa zamanda göreceksiniz.

Ülkemize sığınmış mazlumlara karşı yürüttüğü kin ve nefret siyasetini bu zatın bozuk karakterine veriyoruz. Türkiye’nin çıkarlarının nasıl savunacağını bilmeyen bu zatın devlet yönetimindeki tek referansı, Genel Müdürlüğünü yaptığı SSK’yı batırmasından ibarettir. Bay Kemal, biz senin SSK’yı nasıl bitirdiğini ve batırdığını çok iyi biliriz."

Peki Erdoğan'ın sorduğu 10 soru neydi?

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN 10 SORUSU

  1. PKK'dan YPG'ye bölücü terör örgütünün bütün unsurlarını siyasi uzantıları ile birlikte en şiddetli şekilde lanetliyor mu lanetlemiyor mu?
  2. Türkiye'nin PKK ve YPG'ye karşı yürüttüğü sınır ötesi harekatılarını destekliyor mu?
  3. NATO üyesi tartışmalarında kendi devletinin izlediği politikaların yanında mı?
  4. Türkiye'nin Akdeniz ve Ege'de verdiği milli mücadelede ülkesinin safında mı?
  5. Dünyanın yaşadığı krizin ekonomik boyutunun ülkemize etkilerine karşı sürdürdüğümüz mücadeleye ilkesel düzeyde destek veriyor mu?
  6. Mahkeme kararlarıyla yalan olduğu tescillenmiş iddiaları kenara bırakıp siyaseti ülkenin ali çıkarları üzerinden yürütmeye var mı?
  7. Siyasi stratejilerini kendi partisinin mensuplarıyla belirlemeye yönelecek mi yönelmeyecek mi?
  8. Bu toprakların tüm değerleri sembolleri ile asil bir devletin evladı gibi hareket etmeyi kabul ediyor mu?
  9. Partisi içindeki her türlü terör örgütü destekçisi tecavüzcüyü tasfiye etmeyi düşünüyor mu?
  10. Yüreği yetip 2023'te cumhurbaşkanı adayı olacak mı olmayacak mı?