Ali Babacan: ‘Barajları yıkıp geçeceğiz"! DEVA Partisi Seçime Girecek mi?

Ali Babacan: ‘Barajları yıkıp geçeceğiz"! DEVA Partisi Seçime Girecek mi?

Ali Babacan’dan ‘Barajları yıkıp geçeceğiz’ açıklaması sonrası seçmenler aklına takılan DEVA Parti’si seçime ittifak ile mi yoksa kendi başına mı girecek soruları oluşmaya başladı.

Ali Babacan’dan ‘Barajları yıkıp geçeceğiz’ açıklaması sonrası seçmenler aklına takılan DEVA Parti’si seçime ittifak ile mi yoksa kendi başına mı girecek soruları oluşmaya başladı. Ayrıntılar gursesgazetesi.com’da…

"DEVA Partisi Seçimlere Kendi Adıyla Girme Kararı Almıştır"

Ali Babacan, ‘’Duymayan kalmasın, Demokrasi ve Atılım Partisi, önümüzdeki seçimlere kendi adıyla, kendi şanıyla, kendi logosuyla girme kararı almıştır. Ülkemiz için, demokrasimiz için hayırlı olsun diyorum. Daha önce söyledim, tekrar söylüyorum. Türkiye ‘1’den büyüktür, Türkiye ‘1’den büyüktür, Türkiye’1’den büyüktür Türkiye kazanacaktır. ‘Hodri meydan’ diyorum Hodri meydan. Elinizden geleni ardınıza saklamayın, ne geliyorsa yapın. DEVA damlalarının oluşturacağı seli hiçbir baraj durduramaz. Barajları yıkıp geçeceğiz inşallah, yıkıp geçeceğiz. Bu noktada vurgulamak istediğim bir husus var. Biz, altılı masada bugüne kadar vermiş olduğumuz bütün sözlerin arkasındayız. Ortak çalıştığımız konularda her türlü katkıyı vermeye de devam edeceğiz. O masada yer alan her partiyle, iş birliği yaptığımız alanları genişletmek konusunda da güçlü bir iradeye sahibiz. Bunu da herkesin bilmesini arzu ederim.’’ ifadelerini kullandı.

ali-babacan-barajlari-yikip-gececegiz-deva-partisi-secime-girecek-mi.jpg

Babacan’ın açıklamaları üzerine DEVA Parti’si seçimlere bir aksilik olmadığı sürece 2023 seçimlerine ittifaksız gireceklerini ama ikili ve çoklu ilişkiler içinde bulundukları partiler ile hiçbir zaman ilişkilerini kesmeyeceklerini, her zaman iş birliği yapacaklarını ve ortak çalışma alanlarının genişleteceklerini ifade etti.

Ali Babacan AK Parti’nin Türkiye’de en verimli olduğu yıllarda ekonominin başında kendisinin olduğun vurgulayarak, ‘’2002-2015 yılları arasında iyi şeyler yaptık. O dönem ekonominin başında ben vardım. O dönem gençler biriktirdikleri harçlıklarla kısa süreli Avrupa turlarına gidebiliyorlardı. Emekliler maaşlarını biraz biriktirip yurt dışına tatile gidip gelebiliyorlardı. Bir memurun 12 aylık maaşıyla bir araba alınabiliyordu. Şu anda çoğu vatandaşımız için bir ev almak bir araba almak hayal oldu. Gençler ‘ömür boyu çalışsam ne evim olabilir ne de arabam olabilir’ diyor.’’ dedi.

"130 Milyar Dolarlık Döviz Rezervlerini Sattılar"

Berat Albayrak dönemi ekonomi politikalarına, ‘’Cumhurbaşkanı’nın damadının bakan olduğu dönemde ülkenin bütün döviz rezervlerini tüketmeleridir. Döviz rezervlerini eksiye düşürdüler. 130 milyar dolarlık döviz rezervlerini cayır cayır sattılar. Ekonomide arz talep dengesi diye bir şey vardır. Bir şey azaldığı zaman fiyatı yükselir.’’ ifadelerini kullandı.