Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik'den Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a Karşı Tepki

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik'den Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a Karşı Tepki

Akparti Sözcüsü Ömer Çelik sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ tarafından gerçekleştirilen faaliyete yönelik sert tepkilerini dile getirdi.

Dün Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ tarafından yapılan paylaşımla birlikte İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya karşı yapılan tepki medyada büyük ilgi uyandırdı. Yaptığı paylaşımda "Süleyman, ben yarın saat 11.00'de tek başıma ve silahsız İçişleri Bakanlığı önünde olacağım. Zerre kadar cesaretin varsa beni şerefli Türk Polisinin arkasına saklanmadan bakanlık kapısında bekle. Kimin ne çocuğu olduğunu orada bütün Türk Milleti görecek." ifadelerini kullanan Ümit Özdağ, bugün yürüyüşünü gerçekleştirmek için İçişleri binasının önüne yürümeye çalıştı.

Zaman zaman partililer ve görevliler arasında tansiyon yükselirken, Ümit Özdağ İçişleri binasına gelemeden görevliler tarafından durduruldu. İçişleri Bakanlığına yaklaşık olarak 100 metre kala durdurulan Özdağ, açıklamalarını meclis önünde yaptı. Süleyman Soylu'ya karşı "Ya sen özür dilersin, ya da bu kavga sonuna kadar devam eder" sözleri ile seslenen Özdağ'a tepkiler gecikmedi.

"Yürütülen İftira Kampanyaları Açık Provokasyondur"

Akparti Sözcüsü Ömer Çelik, Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ'ın yaptığı hareketlere karşı açıklamada bulundu. Sosyal medya platformu Twittter üzerinden açıklama yapan Ömer Çelik Türkiye bölge ülkeleriyle stratejik dış politika açılımlarını yürütürken, Türkiye’yi içine kapatmaya dönük sistematik provokasyonlar üretilmektedir. Bu dönemde ülkemizde gerilim oluşturmaya dönük tüm bu provakatif çabalar kötü niyetlidir. Devlet kurumlarına, İçişleri Bakanımıza ve İçişleri Bakanlığımıza dönük kasıtlı gerilim politikaları ve yürütülen iftira kampanyaları açık provokasyondur. AK Parti, bu provokasyonlara bugüne kadar geçit vermediği gibi bugünden sonra da geçit vermeyecektir. Siyasette herhangi bir politikayı eleştirmek demokratik bir haktır. Ancak kin, nefret ve düşmanlık tohumları ekmek demokrasimizi zehirlemektir. ifadelerini kullandı. Yaptığı hareket sonrasında birçok kişi tarafından tepki toplayan Ümit Özdağ, kavganın sonuna kadar süreceğini belirtti. Sabah erken saatlerinde gerçekleştirilen yürüyüş, medya tarafından büyük ilgi topladı.