Zorunlu sigorta tarifelerine ödeme kolaylığı geldi: Ucuza trafik sigortası nasıl yaptırılır?

Zorunlu sigorta tarifelerine ödeme kolaylığı geldi: Ucuza trafik sigortası nasıl yaptırılır?

Trafik sigortası yaptırmak isteyenlerin ayrıcalıklı fırsatlardan yararlanabilmesi için Ziraat Bankası özel bir kampanya başlattı. Bütçeye uygun Kasko araç sigortası teklifinden yararlanmak isteyenlerin başvuru şartları ve konunun detayları haberimizde…

Yeni yıl ile beraber farklı sektörlere yönelik uygulanan fiyat artışlarından zorunlu trafik sigortaları da nasibini aldı. Bütçeyi aşan rakamlar sahiplerini de zor durumda bırakıyor. Ziraat Bankası zorunlu trafik sigortası yaptırmak isteyenler fakat uygun bir fiyat aralığı bulamayanlar için özel bir teklif sunuyor. Araç sahipleri için %50 indirimli olarak trafik sigortası yaptırmak mümkün hale getirildi.

ZİRAAT BANKASI TRAFİK SİGORTASINDAN NASIL YARARLANILIR?

Ziraat Bankası'nın sunduğu kampanyadan yararlanmak isteyenlerin yeni geçilen sistemden faydalanması için belirli şartları karşılaması gerekiyor. Trafikte 7. basamakta yer alıp en az 5 yıldır kaza yapmamış sürücüler 8.basamağa çıkarılıyor ve sigorta poliçelerinde %50 indirim sunuluyor. Riskli sürücüler kapsamında olanlar ise sıfırıncı basamakta yer alıyor ve yüzde 200 prim uygulanıyor.

ZİRAAT BANKASI TRAFİK SİGORTASI NE KADAR OLDU?

Trafik Sigortalarına Eylül ayı itibariyle %20 oranında zam yapıldı. Aylık zam oranı gerçekleştirilen son rakam sonrasında %1.5 iken %4.75'e kadar ulaştı. Yılbaşında 1.837 TL olan 4 basamaklı trafik sigortası primleri Ağustos ayına gelindiğinde 3.149 TL'ye ulaştı. Bu durum vatandaşları da zorladı. Araç sahipleri kaza yapmadığında indirimden faydalanabiliyor. Ziraat Bankası bu teklif ile süreci daha da avantajlı hale getiriyor.

ZİRAAT BANKASI TRAFİK SİGORTASI POLİÇE PAKETLERİ NELERDİR?

Ziraat Bankası'nın sunduğu Zorunlu Trafik Sigortası hizmeti kapsamındaki poliçe ayrıcalığı 3 farklı yöntem ile kişiye sunuluyor. “Ailem Ziraat Güvencesinde”, “Zorunlu Trafik Sigortası”, “Hususi Araç Kasko Sigortası”

Bu kapsamda poliçe tanımlandığı andan itibaren prim borcu oluşan sigortalının kaza anında karşı taraftan birinin zarar görmesine sebep vermesi halinde karşı tarafı ödenmesi gereken tüm zarar ve hukuki sorumluluk zorunlu sigorta kapsamında teminat altına alınıyor. Aracın çekici nedeniyle çekilmesinden kaynaklı oluşan maddi zararı sigorta kapsamına alınıyor.

ZİRAAT BANKASI TRAFİK SİGORTASI AVANTAJI NEDİR?

Ziraat Bankası'nın sunduğu 3 farklı zorunlu trafik sigortası kapsamında başvuruda bulunanların yararlanabilecekleri pek çok fayda bulunuyor. Olası bir kaza anında ya da trafikte güvenliği tehlikeye atacak bir durum ve maddi hasara neden olduğunda sigorta tarafından karşılanabiliyor. Trafikte yaşanacak bir kaza sonrasında maddi zararın azaltılabilmesi amacı ile destekleyici bir hizmet sunuluyor. Tüm masraflar sigortacı tarafından karşılanıyor. Teminat kapsamında; araç yardımı, ferdi kaza, koltuk sigortası gibi desteklerde sunuluyor.

ZİRAAT BANKASI TRAFİK SİGORTASI BAŞVURU DETAYLARI NELERDİR?

Ziraat Bankası'nın sunduğu zorunlu trafik sigortası poliçesi kampanyası dahilinde peşin ödemeye taksit fırsatı da bulunuyor. Başvuruda bulunmak isteyenlerin sigorta hizmeti veren bir banka şubesine gitmesi, internet üzerinden online başvuru yapması ya da sigorta acenteleri ile başvurusunu iletmesi mümkündür. Başvuru sürecinde en doğru teklifi alabilmek için şu detaylara dikkat etmek gerekiyor:

  • Aracın sahibine ait araç plaka numarası
  • Ruhsat sahibinin bilgileri
  • İletişim numarası
  • Ruhsat ve araç bilgileri ve gerekli olacak diğer bilgiler iletmelidir.

ZİRAAT BANKASI ONLİNE KASKO SİGORTASI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Ziraat Bankası online Kasko sigortası başvurusunda bulunmak isteyenlerin yapması gerekenler şunlardır:

  • Ziraat Bankası web sitesine giriş yapılı.
  • Yer alan başvuru formu üzerinde TC kimlik numarası, doğum tarihi, isim-soyisim, kullanılan cep numarası ve en yakındaki il ve ilçe bilgileri doldurulur.
  • Ziraat Bankası ile yaptırılacak olan trafik sigortası fiyatları 1000 ile 2.500 TL arasında değişiyor.