Yunanistan'dan Türkiye Karşı  Sert Sözler! Yunan Başbakan Trakya'da Askeri Hazırlık Süreci Başlattı!

Yunanistan'dan Türkiye Karşı Sert Sözler! Yunan Başbakan Trakya'da Askeri Hazırlık Süreci Başlattı!

Yunanistan'ın eski Başbakanı ve muhalefet lideri Çipras'tan sosyal medya hesabından Türkçe mesaj paylaştı. Mesajında Türkiye'ye karşı olumsuzlukların karşılıklı ikili ilişkiler sayesinde düzeleceğine dikkat edildi. Ayrıntılar gursesgazetesi.com'da...

Yunanistan'ın eski Başbakanı ve muhalefet lideri Çipras'tan sosyal medya hesabından Türkçe mesaj paylaştı. Mesajında Türkiye'ye karşı olumsuzlukların karşılıklı ikili ilişkiler sayesinde düzeleceğine dikkat edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Twitter üzerinden Yunanca paylaştığı mesajların ardından Yunanistan meclisinde ana muhalefet partisi başkanı Çipras, Twitter'da Türkçe paylaşım yaptı. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda Çipras, Hepimizin karşı karşıya olduğu ekonomik krize cevap aşırı milliyetçilik değildir. Karşılıklı ilişkileri düzeltmek istiyorsak karşılıklı diyaloğa önem vermeliyiz. Yoksa problemlerimiz çözüme kavuşmayacak. Sonraki süreçte ne gibi olaylar yaşanılacağını hiçbirimiz tahmin edemeyiz. Yıllardır çözülemeyen Ege adaları sorunu günümüzde son yıllarda sık sık ilişkilerimizde ön plana atılıyor. Karşılıklı kışkırtmalara son verelim ve uluslararası hukuk temelinde diyaloğa geri dönelim. Üstesinden gelemeyeceğimiz sorunlarla baş etme sürecinde siyasi karışıklık yerini askeri seçeneğe bırakacaktır. Kimse bu durumun gerçekleşmesini istemez. Yunanistan' egemenliğini her türlü tehdide karşı koruyacaktır. Korumaya devam edecektir. Sonucu ne olursa olsun bizim problemimiz tek ve bunun üstesinden çıkabilecek potansiyel güce sahibiz. Hepimizin karşı karşıya olduğu ekonomik krize cevap aşırı milliyetçilik değildir. Eğer milliyetçi duygularımız ağır basarsa önünü alamayacağımız belki de savaş olabilecek.

Yunanistan Trakya Bölgesinde Meriç Nehri'nde Askeri Hazırlıklara Başladı!

Yunanistan Başbakanı ve Savunma Bakanı ortak toplantısının ardından bugün Trakya bölgesinde Meriç Nehri sınırından Türkiye'ye karşı odaklı tanksavar hendekleri kazmaya başladı. Elde edilen görüntülerde özellikle ABD yapımı tanksavar füzeleri görülmektedir. Yunanistan'ın Fransa, ABD ve Çin'den satın aldığı diğer silah türlerini de Ege adalarında yer alan askeri üs ve Türkiye-Yunanistan sınır bölgesinde konuşlandırdığı görülmektedir. Yunan ordusunun Batı Trakya'da Türkiye ile Yunanistan arasındaki sınır hattını oluşturan Meriç nehri kıyısına tanksavar hendekleri kazmaya başladığı belirtildi.

Türkiye ile Yunanistan başlangıçta NATO tatbikatıyla başlayan siyasi kriz hız kazanarak şuan da ikili anlaşma ve toplantıların sonlandırılması açıklamaları ardından Yunan tarafından Türkiye düşman unsuru olarak algılanmış vaziyette bulunuyor. Türkiye Cumhuriyeti yetkililerince Yunan tarafının böyle bir hazırlığa başlamasına karşı net cevap gelmedi.