Yunanistan Başbakanı Miçotakis Amerika'da Büyük İlgi Gördü! Türkiye Karşıtı Yeni Anlaşmalar Geliyor!

Yunanistan Başbakanı Miçotakis Amerika'da Büyük İlgi Gördü! Türkiye Karşıtı Yeni Anlaşmalar Geliyor!

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, bugün ABD'yi ziyaret etti. Amerikan Kongresi'nde konuşmalarının ardından ayakta alkışlandı. Türkiye'ye karşı yeni anlaşmaların gerçekleşmesini istedi. İşte bütün ayrıntılarıyla gursesgazetesi.com'da...

Yunanistan Başbakanı Miçotakis Amerika'da Büyük İlgi Gördü! Türkiye Karşıtı Yeni Anlaşmalar Geliyor!

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, bugün ABD'yi ziyaret etti. Amerikan Kongresi'nde konuşmalarının ardından ayakta alkışlandı. Türkiye'ye karşı yeni anlaşmaların gerçekleşmesini istedi. ABD Yasama Organında düşünce ve ileriye dönük projelerini dile getiren Miçotakis, Ege ve Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin saf dışı bırakılmasının gerektiğini belirtti. Doğu Akdeniz'de bulunan zengin yer altı kaynaklarının çıkarılmasında ABD öncülüğünde gerçekleşmesini projenin baş mimarı olmasında rica etti. ABD petrol ve doğal gaz şirketlerinin artık Doğu Akdeniz'de hızlandırılmış faaliyet alanları kurmasını ve hakimiyetini genişletmesini istediğini belirtti. Konuşmalarının sonunda Kıbrıs sorununa değinen Miçotakis, Kıbrıs'ta iki devletli çözümün kabul görülmemesi gerektiğini belirtirken Kongre üyelerinin hepsi Miçotakis'i ayakta alkışladı. İlerleyen zamanlarda Türkiye'yi ne gibi etken ve uygulamalar bekleyecek zaman geçtikçe göreceğiz.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ABD'yi ziyaret etti!

ABD Başkanı Joe Biden'ın davetiyle Beyaz Saray'daki resepsiyonda ağırlandı. Ardından Miçotakis, ABD Kongre üyelerine konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında ABD'den Kıbrıs sorununun artık çözüme kavuşmasında yardımcı olmasını istedi. Kıbrıs müzakere süreçlerinde ABD'nin baskın davranılması istendi. 'Hiç kimse Kıbrıs'ta iki devletli bir çözümü kabul edemez ve etmeyecek' dedi. Konuşmalarının sonunda Kıbrıs'taki Türk varlığını saf dışı bırakılmasının gereklilik olduğunu belirten açıklamalar sonrası Kongre üyeleri tarafından ayakta alkışlanması Türkiye'de yoğun siyasi trafik gündemi oluşturdu.

Amerikan güvenlik güçleri ve politika yapıcıları, Doğu Akdeniz ve Girit'te Yunanistan'ın hukuk dışı müdahalelerinin yanında yer almakla kalmayıp destek vermektedir. ABD uzun zamandır Yunanistan'ın stratejik adalarına askeri mühimmat yığınağı gerçekleştiriyor. Hatta geçtiğimiz günlerde resmi açıklamada bulunan ABD Başkanı Biden, Yunanistan ile olan ilişkilerini şöyle belirtti. 'Ortaklığın bugüne kadarki en yüksek seviyeye ulaştı' ifadelerini kullandı.

ABD Yunanistan'a F-35 Satışı Gerçekleştirecek!

ABD'yi ziyarette bulunan Miçotakis, Türkiye ile yıllardır çözülemeyen Kıbrıs sorunu, Ada sorunu ve Ege ve Doğu Akdeniz'de karşılıklı atışmalarda destek istedi. Hava gücünü arttırmak isteyen Yunanistan, ABD'den F-35 alımı yapacağını açıkladı.