YSK seçimde yer alacak partileri açıkladı! Zafer Partisi listede yer almadı!

YSK seçimde yer alacak partileri açıkladı! Zafer Partisi listede yer almadı!

Yüksek Seçim Kurulu, seçime katılma yeterliliğine sahip partileri açıkladı. YSK seçimde yer alacak partileri açıkladı! Zafer Partisi listede yer almadı!

Yüksek Seçim Kurulu, seçime katılma yeterliliğine sahip partileri açıkladı. Türkiye bu doğrultuda seçime girebilecek 24 parti yer alırken son olarak Adalet Partisi, Memleket Partisi ve Türkiye Değişim Partisi'nin de yeterlilikleri sağlamasıyla birlikte seçime girebilecek siyasi parti sayısı 27'e yükseldi. Bu yaşanan gelişmeler sonrasında ise son dönemlerin popüler siyasetçisi Ümit Özdağ'ın genel başkanlığını yaptığı Zafer Partisi'nin YSK gerekliliklerini yerine getirmediği için listede yer almadığı bilgisine ulaşıldı.

Türkiye'de 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine doğru ilerlenirken yeni kurulan siyasi partiler gündemden eksik olmuyor. Yeni kurulan siyasi partilerin seçimlere katılabilmesi adına YSK tarafından aranan şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. Mevzuata göre siyasi partilerin Türkiye'nin 41 ilinde il teşkilatlanmalarını tamamlaması ve büyük kongreleri de gerçekleştirmiş olması isteniyor. Bunları tamamlayan partilerin kongrelerinin üzerinden de 6 ay geçmiş olması gerekiyor.

YSK SEÇİMDE YER ALACAK PARTİLERİ AÇIKLADI!

Yüksek Seçim Kurulu temsilcisi olan İyi Parti'den Mustafa Tolga Öztürk, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşım ile birlikte şimdiye kadar şartları yerine getirerek seçime girebilecek parti sayısını açıkladı. Mustafa Tolga Öztürk yaptığı açıklamada; Adalet Partisi, Memleket Partisi ve Türkiye Değişim Partisi'nin seçimlere girebilmek adına tüm şartları yerine getirdiğini açıklayarak, seçime girecek parti sayısının 27'e yükseldiğini açıkladı.

ZAFER PARTİSİ YSK'NIN LİSTESİNDE YER ALMADI!

YSK'nın oy birliği ile aldığı kararlar sonrasında partilerin "seçime girme yeterliliği" konusunda karar veriliyor. Yeni kurulmuş siyasi partiler seçime girebilmek adına yeterliliklerini sağlaması gerekiyor. YSK tarafından yapılacak ilk seçimlerde ise seçimlere daha önce katılması garanti 24 siyasi parti 3 yeni parti ile birlikte 27'e yükselmişti.

Adalet Partisi, Muharrem İnce'nin Genel Başkanı olduğu Memleket Partisi ve Mustafa Sarıgül'ün Türkiye Değişim Partisi listeye dahil oldu.

Son dönemdeki çıkışlarıyla gündeme gelen Ümit Özdağ'ın genel başkanlığını yaptığı Zafer Partisi henüz seçimlere girebilecek yeterliliği sağlayamadı. Ümit Özdağ bu konu ile ilgili şimdilik açıklama yapmazken Türkiye içerisinde ki faaliyetlerinin halen devam ettiği bilgisine ulaşılıyor. Türkiye'de son dönemlerde yaptığı mülteci problemleri ile Türk halkının desteğini alan Ümit Özdağ seçimlere girmek için son şartları da yerine getirmesi bekleniyor.