Yeni Asgari ücret belli oldu! Uzman isim açıkladı! Asgari ücret 5500 TL'yi geçecek mi?

Yeni Asgari ücret belli oldu! Uzman isim açıkladı! Asgari ücret 5500 TL'yi geçecek mi?

Temmuz ayı asgari ücrete gelecek ara zam formülü detayları açıklanmaya başladı. Birden fazla ara zam seçeneği detaylarında, enflasyon üzerinden veya direk belirli rakama sabitlenmesi beklenmektedir. Detaylar gursesgazetesi.com'da...

Temmuz ayı asgari ücrete gelecek ara zam formülü detayları açıklanmaya başladı. Birden fazla ara zam seçeneği detaylarında, enflasyon üzerinden veya direk belirli rakama sabitlenmesi beklenmektedir.

Asgari ücrette Sosyal Güvenlik Primi ücretini artık devlet tarafından ödenmesi bu rakamında yaklaşık 750 TL civarına tekabül etmesi, bu rakamında asgari ücrete eklenerek yeni Asgari ücret fiyatına ara zam formülü sonrası gelecek zam oranıyla birlikte yaklaşık 5500 TL civarlarına yaklaşması hatta geçmesi beklenmektedir. Her ayın 4'ünde enflasyon rakamları açıklanmaktadır. Açıklanan rakamlar sonrası Ocak ayından Haziran ayına kadar açıklanan enflasyon verilerinin toplanması sonucu ortaya çıkan veriyle birlikte uygulanılacak zam oranı da belli olmuş olacak. Ülkede yaklaşık doğrudan 8 milyon vatandaş, dolaylı olarak da neredeyse 30 milyona yakın vatandaşın orana hesapla vatandaşların %40'ı olan emekçilerin asgari ücret üzerinden maaş almaları büyük çoğunluğu ilgilendiren en önemli ekonomik konu olması ayrı bir önem taşımaktadır. Ülkede var olan ve aylardır çözülemeyen ekonomik krizin bir an önce halledilmesi vatandaşların nefes almasını sağlayacak ekonomik reformların çalışmaları ve projeleri olduğu yakın bir süre içerisinde mecliste onaylanması ardından yürürlüğe girmesi bekleniliyor. Böylelikle hem işçi hem de işveren bir nebze de olsa rahatlamış olacak.

2022 yılı Ocak ayında asgari ücrete %50,5 zam gelmesi sonrası büyük bir ümitle vatandaşlar sevinç halindeyken, beklenmedik bir gelişme yaşanarak üst üste her ay hatta her hafta raf fiyatlarında değişiklikler meydana geldi. Fatura, ev kiraları ve temel gıda ürünlerinde yaşanılan zamlar sonrası vatandaşlar eski asgari ücret düzeyinin daha yaşanılabilir hatta sürdürülebilir hayat şartında olduğuna dair sitemkar tepkileri de gündemi yoğun biçimde etkilemişti. Temmuz ayında gelecek ara zam formülü ile birlikte ülkede yaşayan emekçi vatandaşların çoğunluğu rahat nefes alacak ve ay sonunu rahat biçimde geçirecektir. Maaşlara gelecek zam oranları sonrasında ülke genelinde aynı doğrultuda temel gıda ürünleri, fatura ve kira fiyatlarında değişiklik olması planlanıyor. Her ay gelen zamlar sonrası vatandaşlar zaten problemli ve çalkantılı günler yaşıyorken şimdi de maaşlara gelecek zam sonrası tekrardan fiyatlarda değişiklikler olması bir anlam ifade etmeyecektir.