Yediemin otoparklarında bulunan araçların 100 bini kayboldu!

Yediemin otoparklarında bulunan araçların 100 bini kayboldu!

Binlerce aracın ortadan kaybolduğu "yediemin otoparkları"nda dönen dolapları araştırdık. Hırsızlık çetelerinin nasıl vurgun yaptığını deşifre ettik. İkinci el otoda fahiş zamları dizginlemek için yediemin otoparklarındaki araçlar piyasaya sürülecekti. Anc

Oto Hırsızlık Çeteleri Yediemin Otoparklarında Büyük Vurgun Yapıyor

Oto hırsızlık çeteleri, anlaştıkları yediemin otoparklarıyla büyük vurgun yapıyor. Otoparkta üç yıl gibi uzun süre bekleyen ya da üzerinde çok fazla haczi olan araçları, ruhsat sahibi adına çıkardıkları sahte vekaletlerle satıp otoparkı devrettikten sonra sırra kadem basıyorlar.

Yalova'da 300 Aracın Kaybolduğu Skandal Ortaya Çıktı

Yalova'da, haczini kaldırttığı aracını, almaya gittiği yediemin otoparkında bulamayan vatandaşın şikayeti üzerine başlatılan incelemede otoparktaki 300 aracın kaybolduğunun ortaya çıkması Türkiye gündemine oturdu.

Oto Hırsızlığı Çetelerinin Kullanmış Olduğu Yöntemler Ortaya Çıktı

Oto hırsızlığı yapan çetelerin, yedieminlerle iş birliği yaparak, ruhsat sahipleri üzerine sahte vekalet alıp araçları sattıkları ortaya çıktı. Yedieminler tarafından işletilen otoparklarda gerçekleşen vurgunlar, Türkiye çapında büyük endişe yaratıyor.

Otomobil hırsızlarının kullandığı yöntemler hakkında bilgi edinildiğinde, oto hırsızlık çetelerinin yediemin otoparklarındaki araçları kullanarak büyük vurgun yaptıkları ve bu durumun Türkiye'nin birçok ilinde mevcut olduğu belirtildi. Araçların satılması ya da parçalanarak nakde çevrildiği bilgileriyle çetelerin nasıl işlediği detaylarına ulaşılmış oldu. Yedieminlerle işbirliği yapan çeteler, sahte vekaletlerle araçları devir alarak, otoparkları devredip izlerini kaybettiriyorlar. Bu yöntemle yılda 1 kez gerçekleşen vurgunların, 50-100 araçlık filolarla yapıldığı ve çetelerle anlaşan yediemincilerin ardından otoparkları devrederek kayıplara karıştıkları tespit edildi.