Yapıkredi Çöktü Mü? Yapıkredi Mobil Neden Girilemiyor?

Yapıkredi Çöktü Mü? Yapıkredi Mobil Neden Girilemiyor?

Yapıkredi müşterileri son dakikalarda uygulamaya giriş yapamıyor. Pek çok vatandaş ise Yapıkredi mobil'e neden girilemediğini aratıyor. Peki; Yapıkredi çöktü mü? Yapıkredi mobile neden girilemiyor?

Yapıkredi müşterisi olan milyonlarca vatandaş son dakikalarda uygulamaya giriş yapamadığını sosyal medyada dile getirdi. Bunun üstüne vatandaşlar gerek sosyal medya platformlarında gerekse arama motorlarında "Yapıkredi çöktü mü?" "Yapıkredi mobile neden girilemiyor?" aramaları yaptı. Peki; Yapıkredi mobil uygulaması çöktü mü?

Ülkemizde milyonlarca vatandaşın müşterisi olduğu Yapıkredi bankasının mobil uygulaması, müşterilerin bankacılık işlemlerini kolay bir şekilde yapabilmelerine olanak sağlıyor. Kolay kullanım avantajı ve göze hitap eden arayüzü ile ön plana çıkan Yapıkredi mobil uygulaması çoğunlukla sorunsuz bir şekilde çalışıyor. ancak Yapıkredi mobil uygulamasında yaşanan son dakika problemi sosyal medya gündemine bomba gibi düştü. Bankacılık işlemi yapacak olan Yapıkredi müşterileri mobil uygulamaya giriş yapamadığını sosyal medyada paylaştı. Mobil uygulamanın yanı sıra Yapıkredi resmi internet sitesine giriş yapmak isteyen vatandaşlar da hata ile karşılaştı. Bunun üzerine sosyal medyada Yapıkredi'nin çöktüğüne dair iddialar paylaşılmaya başlandı. Peki; Yapıkredi mobil uygulaması ve internet sitesi çöktü mü; Yapıkredi mobil neden kullanılamıyor?

"Dolar Satışı Engelleniyor!"

Sosyal medyada gündeme gelen iddialar Yapıkredi mobil uygulamasının ve internet sitesinin çökmediği, yalnızca dolar kurundaki yükseliş nedeniyle vatandaşların dolar satışı yapmalarını engellemek amacıyla bilinçli olarak erişim engellemesi yapıldığı yönünde. Sosyal medyada bazı kullanıcıların yapmış olduğu paylaşımlarda dolar fiyatları ne zaman artsa, uygulamaya giriş kısmında sorun yaşandığı belirtildi. Bazı kullanıcılar ise kesintinin dış güçler tarafından yapıldığını belirtti. Uygulamanın çöküp çökmediği ile ilgili Yapıkredi'den ya da şirket içi herhangi yetkili bir isimden henüz açıklama yapılmadı.

"Yoğunluk sebebiyle uygulamaya geçici olarak erişilememektedir." Uyarısı Nedir?

Yapıkredi mobil uygulamasına ya da Yapıkredi resmi web sitesine giriş yapmak isteyen milyonlarca vatandaş, uygulama giriş ekranında "Yoğunluk sebebiyle uygulamaya geçici olarak erişilememektedir. Tekrar erişim sağlamanız için çalışıyoruz. Anlayışınız için teşekkür ederiz." uyarısıyla karşılaştı. Uyarının ardından vatandaşlar bu uyarının ne anlama geldiğini araştırmaya başladı.

İşbu uyarı, uygulamanın çok sayıda kullanıcı tarafından birden kullanılmaya başlaması sebebiyle uygulamanın altyapısının yoğunluğu desteklemediği ve kullanıcıların işlemlerinin yarım kalmaması adına kapandığı anlamına ya da uygulamaya çok sayıda giriş olması sebebiyle çökmüş olabileceği anlamına geliyor.