Vatandaşlara 100 bin bedava fide dağıtılıyor! Domates, biber, salatalık fideleri..

Vatandaşlara 100 bin bedava fide dağıtılıyor! Domates, biber, salatalık fideleri..

Kastamonu'da başkan Vidinlioğlu yaptığı açıklama ile birlikte 24 Mayıs Salı günü 100 bin bedava fide dağıtımının yapılacağını açıkladı.

Kastamonu belediye başkanı R.Galip Vidinlioğlu yaptığı açıklama ile birlikte şehir merkezinde birçok vatandaşa 100 bin adet domates, biber ve salatalık fideleri dağıtacak. Her fırsatta üretimin önemine dikkat çeken başkan Vidinlioğlu yaptığı açıklamalar ile birlikte yerli üretimi destekleyecek hamlelerine başladıklarını açıkladı. İşte o açıklamalar..

KASTAMONU BELEDİYE BAŞKANI'NDAN ÖRNEK HAREKET

Türkiye'de artan gıda fiyatlarının ardından Kastamonu'da belediye başkanı yaptığı açıklama ile birlikte 100 bin fide dağıtacağını paylaştı. İşte o açıklamalar..

“Geçtiğimiz iki yılda atalık tohumdan ürettiğimiz toplam 100 bin domates, salatalık ve biber fidesini hemşerilerimize ücretsiz olarak dağıtmıştık. Salı günü yine atalık tohumlardan ürettiğimiz 100 fideyi daha hemşerilerimize dağıtacağız. Kastamonu kendi sebzesini üretecek diye çıktığımız yolda toplamda 200 bin fideyi hemşerilerimize dağıtmış olacağız. Üretmenin önemini biliyorum. Park Bahçeler Müdürlüğü’müze kazandırdığımız yeni yerleşkede kurduğumuz tam otomasyonlu seralarda fidelerimizi ürettik. Üretime katkı sağlamak adına her fırsatta elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah bu sayı önümüzdeki yıllarda daha da artacak. Toprakla barışmamız gerekiyor. Bunu her fırsatta söylüyorum. Çocuklarımız domatesin, salatalığın ve biberin markette yetiştiğini düşünmesinler. Dalından sebze ve meyve yemenin hazzını yaşasınlar, üretmenin güzelliğini görsünler istiyorum. Her ne yapıyorsak önce onlar için yapıyoruz. Böylelikle nesilden nesile atalık tohumlarımıza da sahip çıkmış oluruz. İnşallah bu doğrultuda adımlar atmaya da devam edeceğiz. Tüm hemşerilerim belirlediğimiz alanlara giderek fidelerini alabilirler” dedi. Kastamonu Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü’nün tam otomasyonlu seralarında atalık tohumlarda üretilen fideler 24 Mayıs Salı günü saat 10.00 itibariyle Hüma Hatun Parkı (Carrefour arkası), Candaroğulları pazar yeri, Şehitler Bahçesi (Olukbaşı), Park ve Bahçeler Müdürlüğü Yeni Yerleşkesi (Kuzeykent), Şehit Öğretmenler Parkı (Tosya Yolu) ve Cumhuriyet Meydanı’nda dağıtılacak.

YERLİ ÜRETİM DESTEKLENECEK

Yükselen enflasyon ile birlikte başlayan gıda krizi öncesinde belediye başkanlarından örnek hareketler gelmeye başladı. İlk olarak Kastamonu'da başlayan bu etkinlik ile birlikte vatandaşa 100 bin fide dağıtımı bugün itibariyle başlandı. Buna göre ise vatandaşlar evlerinde, bahçelerinde veya farklı alanlarda yetiştirmek üzere fideleri alıyor.

Yapılacak bu gelişmeler ile birlikte yerli üretimin desteklenmesi hedefleniyor.