Vatandaş olmak isteyen Suriyeli'ye Ümit Özdağ'dan sert tepki! 'Sığınmacı ve kaçakları 2023'te beraber gönderlim'

Vatandaş olmak isteyen Suriyeli'ye Ümit Özdağ'dan sert tepki! 'Sığınmacı ve kaçakları 2023'te beraber gönderlim'

İstanbul'da röportaj yapan Suriyeli sığınmacının 10 yıldır Türkiye'de yaşadığını ve bundan dolayı Türk vatandaşı olması gerektiğini savundu. Savunmalarında Almanya'da 6 yıl ikamet edersen vatandaşlık veriyor dedi. Detaylar gursesgazetesi.com'da...

İstanbul'da röportaj yapan Suriyeli sığınmacının 10 yıldır Türkiye'de yaşadığını ve bundan dolayı Türk vatandaşı olması gerektiğini savundu. Savunmalarında Almanya'da 6 yıl ikamet edersen vatandaşlık veriyor dedi. Suriyeli sığınmacının röportajı sonrasında Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ tarafından sert eleştiri ve tepki geldi.

Suriyeli sığınmacı röportaj gerçekleştirdiği sırada ifade ettiği söylemler, Benim burada hakkım var. Benim vatandaş olmam lazım. 10 senedir Türkiye'de yaşıyorum. Vergi veriyorum. Türk vatandaşının yerine getirdiği tüm yükümlülükleri bende yapıyorum. Benim Türk vatandaşı olmam lazım. Almanya'da 6 yıl yaşadıktan sonra vatandaşlık veriliyor. Türkiye'de böyle bir şey yok. 10 yıldır yaşadığım Türkiye'de, Türk vatandaşının yerine getirdiklerini bende yapıyorum. Vergi veriyorum, fatura ödüyorum, çalışıyorum maaşımdan kesinti yapılıyor dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, son zamanlarda Suriyeli sığınmacı ve kaçakların ülkede olumsuz toplum imajı çizdiklerini vatandaşların birbirine düşürücü hareketler sergilediklerini, 2023 yılında seçimlerde Zafer Partisine yetki verilirse ilk işin Suriyeli sığınmacı ve kaçakların ülkelerine göndereceğine dair söz verdi.

Ümit Özdağ ülkede yaşayan Suriyelilerin son dönemlerde hak iddia etmesi sebebiyle peş peşe sert tavır içeren paylaşımlar yaptı. Özdağ paylaşımlarında, Bunun sonu önce kültürel ve siyasal hak talebi sonra toprak talebi olacak. Ne dersiniz, o kadar bekleyelim mi? Yoksa 2023'de Zafer Partisi'ne sığınmacı kaçakları geri gönderme yetkisi verelim mi? Türkiye göz göre göre felakete sürükleniyor. Saray önünü açıyor, sarı muhalefet Zafer Partisine ''Ortaçağ zihniyeti'' diyerek saldırıyor. Zafer gelecek, Sığınmacılar gidecek. Ülkemizde sığınmacı, kaçak, mülteci istemiyoruz. Bu isteğimizi dile getirmek suç değil ve buna suç muamelesi yapan Türk halkına karşı suçludur. Bu rezil cezanın hesabını yapanlardan hukuk önünde soracağız. Sığınmacılar, muhacir değil ülkemizi iç savaşa sürüklemek için emperyalizm tarafından yakıcı malzeme olarak kullanılacak kitlelerdir. Vatanlarına dönmeleri hem onlar hem bizim için iyi olacak. Zafer Partisi bu iş kontrol edilemez kötü noktaya ulaşmadan dost olarak dönmelerini sağlayacak ifadelerini kullandı.