Valilikler açıkladı! 3 ilde eğitime kar tatili arası verildi!

Valilikler açıkladı! 3 ilde eğitime kar tatili arası verildi!

Olumsuz hava koşulları nedeniyle 3 ilde okulların tatil edildiği açıklandı. Hakkari, Şırnak ve Sivas’tan kar tatili haberleri geldi.

Türkiye’nin bazı bölgelerinde olumsuz hava koşulları vatandaşların hayatlarını etkilemeye devam ediyor. Özellikle bazı yerlerde kar yağışları hayatın olağan akışına engel oluyor. Soğuk hava ve kar yağışlarından dolayı bazı il ve ilçelerde okullar için tatil kararı verildi.

HAKKARİ’DE KAR TATİLİ!

Hakkari’de bir süredir devam eden kar yağışlarından dolayı kar tatili kararı alındı. Bu karara göre Hakkari’de yükseköğretim kurumları hariç tutularak okullarda eğitime ara verildi. Hakkari Valiliği bir açıklama ile kar tatilini duyurdu. Valilik açıklamasına göre gece saatlerinden itibaren yoğun yağışlar olacak ve bu yağışlar sabah da devam edecek. Sel, çığ ve taşkın ihtimalleri olduğu belirtilerek il genelinde kreş, anaokulları, ilk ve orta dereceli eğitim kurumları ile özel öğretim kursları eğitime ara verdiler. Ayrıca kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personeller de Hakkari’de idari izinli sayılacaklar.

SİVAS VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Sivas Valiliği de kar tatili açıklaması yaptı. Sivas genelinde kar tatili uygulaması yapılmayacak. Akıncılar ilçesinde kar tatili uygulaması yapılacak. 1 gün boyunca Sivas Akıncılar’da ilk, orta ve liselerde eğitim ve öğretime ara verildi. Sivas genelinde yoğun kar yağışlarının sürdüğü belirtildi.

ŞIRNAK’TA OKUL TATİLİ!

Şırnak da okul tatili verilen illerden oldu. Bu kar tatili de tüm il genelini kapsamıyor. Şırnak Valiliğinin aldığı karar gereği Beytüşşebap, Uludere ve Cizre ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi. Beytüşşebap’ta kar tatilinin nedeni yoğun kar yağışı ve tipi olarak açıklandı. Uludere ve Cizre ilçelerinde ise tatik kararı sağanak yağışlardan dolayı alındı.