Vali Kırbıyık, Edirne Musiki Derneği'nin 70'inci kuruluş yıldönümü etkinliğine katıldı!

Vali Kırbıyık, Edirne Musiki Derneği'nin 70'inci kuruluş yıldönümü etkinliğine katıldı!

Şu sıralar oldukça yoğun bir programa sahip olan Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, geçtiğimiz akşam Musiki Derneği’nin 70’inci kuruluş yıldönümü etkinliğine katılım sağladı.

Son dönemlerde yerel gündemi oldukça yoğun olan Edirne ili, her gün farklı bir kurum veya diğer oluşumlar tarafından düzenlenen etkinliklere şahitlik ediyor. Şehirde düzenlenen etkinlikler Edirne halkı tarafından da büyük ilgi ile takip edilirken şehir yöneticileri de etkinliklere katılmaktan kaçınmıyorlar.

Şu sıralar oldukça yoğun bir çalışma programına sahip olan ve ek olarak şehirde yürütülen çalışmaları denetlemek amacı ile de sürekli olarak sahaya inen Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, yönetimi altında bulunan şehirde düzenlenen etkinliklere katılım sağlamaya da özen gösteriyor. Bu kapsamda son olarak bu sene 70’inci yılını kutlayan Edirne Musiki Derneği’nin düzenlediği etkinliğe katılan Vali Kırbıyık, sanatçıların performanslarını seyretti.

YETKİLİ İSİMLER KONSERDE YERLERİNİ ALDI!

vali-kirbiyik-edirne-musiki-derneginin-70inci-kurulus-yildonumu-etkinligine-katildi-2.jpg

1952 yılında kurulan Edirne Musiki Derneği, bu sene 70’inci yıldönümü kutlamak üzere bir konser düzenledi. Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Salonu’nda düzenlenen konsere; Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hamdi Zafer, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sezai Irmak ve pek çok sanat sever katıldı.

Konserin açılışında bir konuşma yapan ve aynı zamanda da Edirne Musiki Derneği Başkanı olan Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sezai Irmak, şehirde Türk müziğini yaşatmak, sevdirmek ve de gelecek nesillere aktarmak amacı ile kurulmuş olan Musiki Derneği’nin 70’inci yılını kutluyor olmaktan ötürü mutluluk duyduğunu ifade etti.

Türk musikisine ilişkin açıklamalarda bulunan Irmak, şu ifadeleri kullandı: “Türk müziği; Orta Asya, Akdeniz- Ege, eski Anadolu, İslam- Osmanlı ve son olarak da Batı olmak üzere 5 farklı damardan beslenerek bugüne kadar ulaşmıştır. Türk Sanat Müziği’ne hayat veren makamlar ve perdeler, kökü bin yıla kadar giden bu uzun serencamın yoldaki işareti anlamını taşımaktadır.”

21 BESTE SESLENDİRDİLER!

Edirne Musiki Derneği korusu, Şef Halil Erseven tarafından yönetilen konserde; “Düşen Bir Yaprak Görürsen”, “Sevil Neşelen”, “Duydum Ki Unutmuşsun”, Artık Yeşerecek Bir Dalım Yok”, “Seninle Bir Sonbahar” gibi herkesçe bilinen tam 21 besteyi seslendirdi.