Ümit Özdağ Türk Kimliği ve Mülteciler Hakkında Yeni Açıklamalar

Ümit Özdağ Türk Kimliği ve Mülteciler Hakkında Yeni Açıklamalar

Özdağ, ‘’Anayasa Mahkemesi geri gönderilmeye itiraz eden Suriyelilerin itirazını ‘Geri gönderildiğiniz de kötü davranılacağına dair delil yok’ diyerek reddetti. Korkma! Zafer yakın.’’ dedi. Detaylar gursesgazetesi.com’da…

Ümit Özdağ, ‘’Türk olduğumuz ve Türk kalmak istediğimiz için özür dilemeyeceğiz. Adımın andımızdır. Yoluna can koyarız. Türk olmayı en büyük şan, en büyük şeref sayarız.’’ ifadeleri ile Türkiye’de sayısı resmi ya da resmi olmayan veriler ile beraber yaklaşık 8 milyon mültecinin yaşanmasını tehlike görerek yakın zamanda değişik ülkelerden gelen mültecilerin Türkiye’de yeni haklar talep edeceğini ülkenin başına bela olacaklarını belirtti. Mültecilerin bir an önce ülkelerine gönderilmesini Türkiye’nin demografik yapısının bozulmaması adına çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Sessiz istila hakkında açıklama yapan Özdağ, ‘’Sessiz İstila hakkında düzenlenen emniyet raporu siber devriye adı verilen yöntemle hazırlanmış ve Hande Karacasu bu rapor nedeniyle gözaltına alınmıştır. Anayasa Mahkemesi’nin 19.2.20 tarih 2018/91 Esas, 2020/10 Karar ile Anayasa’ya aykırı olan siber devriye işlemleri hukuksuzdur.’’ dedi. Bu açıklaması ile dün göz altına alınan Hande Karacasu’nun göz altına alınması hakkındaki hukuk dışı işlemin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Ece Üner’in sosyal medyada paylaşımını alıntılayarak mülteciler hakkında hem fikir olduklarını belirttiği düşüncesinde, ‘’Ece hanım, bize ırkçı diyenler Annan Planı ile KKTC’yi yıkalım diyenlerdir. FETÖ’ye STÖ diyenlerdir. Öcalan Türkiye’ye demokrasi getirecek diyenlerdir. Başkanlık sistemi ile uçacağız diyenlerdir. Milli kimlikleri zayıf, vatanı arazi olarak görenlerdi.’’ ifadelerini kullandı.

Ümit Özdağ seçime bağımsız girmek yerine ittifak arayışları içerisinde olduğunu ve Adalet Partisi ile 2023 seçimlerine üçüncü ittifak ortaya çıkartarak seçime gireceklerini açıkladı.