Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde ağırlanan Prens Selman'a karşı 'Bu Suudi üstündür' sözlerine sert tepki verdi!

Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde ağırlanan Prens Selman'a karşı 'Bu Suudi üstündür' sözlerine sert tepki verdi!

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Prens Selman'ın şerefine verilen yemek ziyafetinde çalınan şarkıya tepki gösterdi. 'Bu Suudi üstündür' sözlerine sert tepki verdi. Detaylar gursesgazetesi.com'da...

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Prens Selman'ın şerefine verilen yemek ziyafetinde çalınan şarkıya tepki gösterdi. 'Bu Suudi üstündür' sözlerine sert tepki verdi. Suudi Arabistan'ın veliaht prensi Muhammed bin Selman, Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından resmi devlet töreni ile karşılanmıştı.

Ümit Özdağ, geçtiğimiz günlerde Türkiye'yi ziyarete gelen Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Selman'a Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde akşam vakitlerinde yemek töreni gerçekleşti. Yemek töreni esnasında Arapça şarkılarda söylenildi. Arapça şarkıda kullanılan 'Bu Suudi üstündür' ifadesine Ümit Özdağ çok sert tepki gösterdi. Özdağ açıklamasında, Suudi'lerin yapmış olduğu müthiş bir psikolojik hareket. Suudi istihbaratı şimdi bu sahneyi Türkiye'ye karşı galibiyet ve Erdoğan'ın Selman önünde diz çöküşü olarak pazarlıyordur. Zerre devlet aklı olsa buna müsaade edilmez. Siz yine bir enişte ile konuşun isterseniz dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek için Türkiye'ye gelen Suudi Arabistan'ın veliaht prensi Muhammed bin Selman, iki ülke arasında var olan ilişkilerin düzeltmek amacıyla olumlu bir kaç adım atmak amacıyla geldiği tahmin ediliyor. Geçtiğimiz aylarda Suudi Arabistan'a giden Erdoğan yine aynı amaçla gitmişti. İstanbul'da bulunan Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda Cemal Kaşıkçı cinayetinin işlenmesi sonrası Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki bozuk olan ilişkiler donma hatta bitme noktasına geldi diyebiliriz. Amerika'da başkanlık seçimleri sonrası Joe Biden seçilmesiyle başta Arabistan olmak üzere körfez ülkeleri Trump dönemi aldıkları desteğin çekilmesi sonrası umutlarını tekrar Türkiye'ye döndürmek zorunda kaldılar. Bozuk olan ilişkilerde normalleşme sürecine gidilmesi amacıyla son aylarda sık sık resmi ziyaret ve diplomatik trafik gündemi oluşmaktadır. İlerleyen günlerde düzeltilmeye çalışılan ilişkilerin Türkiye açısında ne şekilde olumlu sonuçlar doğuracağını yaşayıp göreceğiz.

Suudi Arabistan'dan beklenilen ticaret ve yatırım arayışlarını 'Yeni işbirliği dönemi' olarak vurgulanması beklentileri üst noktalara taşımaktan başka bir seçenek değildir. Günümüze kadar Türkiye her zaman ürettikleri ve kendi çabasıyla bu raddeye gelmiştir. Bundan sonraki süreçte de böyle olmaya devam edilecektir. Joe Biden gelmesiyle birlikte ABD'den beklenileni alamayan körfez ülkeleri, İran tehdidi sebebiyle güvenlik açıklarını güçlü Türk ordusuyla tamamlamak istediğini tahmin ediliyor. Tabi bunun karşılığı olarak da ekonomik yatırım ve ticaret şartı koşulu olabilmesi gündemde olduğu iddia edilmektedir.