Ümit Özdağ, Afrika'dan Türkiye'ye gelen öğrencilere verilen devlet destekli burs ve yardımı sert dille eleştirdi!

Ümit Özdağ, Afrika'dan Türkiye'ye gelen öğrencilere verilen devlet destekli burs ve yardımı sert dille eleştirdi!

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, yabancı ülkelerde yer alan Türk kamu üniversitelerinde okuyan yabancı öğrencilere verilen burs ve yardımlara sitem etti. Bu yapılan Türk gençliğine haksızlıktır adaletsizliktir. Detaylar gursesgazetesi.com'da...

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, yabancı ülkelerde yer alan Türk kamu üniversitelerinde okuyan yabancı öğrencilere verilen burs ve yardımlara sitem etti. Bu yapılan Türk gençliğine haksızlıktır adaletsizliktir. Bu hafta sonu Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek olan öğrencilerin haksızlık ve adaletsizlik karşısında mücadelesine değindi.

Türkiye'nin Afrika'da yer alan üniversitelerinde okuyan yabancı öğrenciler hakkında açıklamada, Burada özellikle Afrika şartlarında Türkiye'de okumak isteyen fakat imkanı el vermeyen çok sayıda öğrenci var. Yapılan sınavlarda bu yüzden önem arz ediyor. Biz farklı STK, Belediye ve Valilikle işbirliği içerisinde farklı bir proje geliştirdik. Yabancı Öğrenci Sınavı'nda 75 puan üstü alan öğrencilerin konaklama, yeme-içme ve üniversite'den yurduna ulaşım masraflarının tamamı karşılanıyor. Öğrenci Türkiye'de Üniversite'ye yerleştiği zaman 4 yıl boyunca bütün masrafları karşılanacak. Tabi 75 ve üstü alan öğrencilere bu imkanlar yapılıyor. Belli yetenekli öğrencileri hedef kitlemize aldık. Bu arada 65-75 puan arası alan öğrencilerin de konaklama, yeme-içme ve üniversite'den yurduna ulaşım masraflarının %50'si karşılanıyor. 65 puan altı alan öğrencileri Üniversite'lere yerleştiriyoruz fakat herhangi bir burs imkanı sağlamıyoruz ifadelerine Ümit Özdağ tarafından sert söylemler geldi. Özdağ, 'Yabancılara her türlü hizmet bedava sunuluyor' dediğimizde bizi yalanlayanlar, Afrika'da demeç verip aynı şeyi söylüyor, sonra kendilerini de yalanlıyor! Hafta sonu sınava girecek olup, yurt, yemek, ulaşım masrafının tamamı karşılanıp üstüne de burs teklif edilen Türk var mı? ifadelerini kullandı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ açıklamalarının devamında, Bu hafta sonu çocukları sınava girecek olan anne ve babalar, sınavda ter dökecek genç arkadaşlarım... Bu size haksızlık. Zafer Partisi, sizin hakkınızı savunmaktadır. bu hafta sonu bu adaletsizliğe rağmen size başarılar diliyorum dedi.