TYT YKS AYT YDT 2022 sınavı saat kaçta, kaç dakika, ne zaman?

TYT YKS AYT YDT 2022 sınavı saat kaçta, kaç dakika, ne zaman?

Hafta sonu yapılacak olan Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı detayları açıklandı. Hafta sonu yapılacak olan TYT, YKS, AYT ve YDT sınavı ne zaman, saat kaçta ve kaç dakika olacak sınavların işte bütün ayrıntıları gursesgazetesi.com'da...

Hafta sonu yapılacak olan Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı detayları açıklandı. Hafta sonu yapılacak olan TYT, YKS, AYT ve YDT sınavı ne zaman, saat kaçta ve kaç dakika olacak sınavların işte bütün ayrıntılar belli oldu. 18-19 Haziran tarihlerinde yapılacak olan sınavlarda katılım sağlayacak kişi sayısı 3 milyon 234 bin kişi olarak açıklandı. Sınavlara girecek olan kişilerin toplam çoğunluğunun mezuna kalan öğrenciler olduğu bilgisi aktarıldı. Yaklaşık 1 milyon 500 bin öğrencinin geçen sene mezun olan fakat istediğini elde edemeyip bu sene şansını tekrar deneyen öğrenciler sınavlara girecek çoğunluğu oluşturmaktadır. TYT sınavı 18 Haziran Cumartesi günü yapılacak. AYT ve YDT sınavları 19 Haziran Pazar günü gerçekleşecek.

Yüksek Öğretim Kurumları Sınav süresi ve saati ÖSYM tarafından açıklandı. 2022 yılında YKS sınavları 18 Haziran Cumartesi, 19 Haziran Pazar günlerinde bu hafta sonu yapılacak. Üniversite sınavları 3 oturum şeklinde düzenlenecek. Cumartesi günü olacak olan TYT oturumu saat 10.15'te başlayacak ve adayların belirtilen sınav giriş yerlerine 10.00'dan sonra alınmayacağı bilgisi aktarıldı. Sınav süresi toplam 165 dakika ve 120 soru olarak belirlendi. Pazar günü olacak olan AYT oturum saat 10.00'da başlayacak. Adaylar 160 sorudan sorumlu tutulurken toplam 180 dakika süreleri olacak. AYT sınavından sonra öğle vaktinde gerçekleşecek olan Yabancı Dil Testi saat 15.30'te başlayıp adaylar 80 sorudan sorumlu olurken, 120 dakika süreleri olacağı ÖSYM tarafından açıklandı.

Sınava Girecek Adayların Götürmesi Gereken Belgeler!

Şahıslarına ait Türkiye Cumhuriyeti kimlik belgesi ve sınav giriş belgeleri yanında olmak zorunda. Adayların mevcut kimlikleri güncel olmalıdır. Kimlik belgesindeki fotoğraf ile yüzü eğer uyuşmazsa sınav yerindeki güvenlik görevlileri ve sorumlu kişiler tarafından sınavı girişi sağlanamama ihtimali bulunuyor. Adaylar önceden kimlik belgelerini güncellemesi gerekmektedir. Sınav yerine hiçbir eşya sokulmamaktadır. Aksesuar, telefon, kalem ve çanta gibi eşyalar alınmamaktadır.